29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Avusturya Türk Kültür & Girişimcileri Fuarı’nda Sivrihisar göz kamaştırdı!

Avusturya Türk Kültür & Girişimcileri Fuarı’nda Sivrihisar göz kamaştırdı!
  • 22 Mayıs 2023 Pazartesi
  • 1741 kez okundu

Avusturya Türk Kültür & Girişimcileri Fuarı, Avusturya'nın Vorarlberg eyaletine bağlı Dornbirn şehrinde gerçekleştirildi. 12.500 metrekarelik bir alanda düzenlenen fuarda Sivrihisar Belediyesi, Eskişehir Valiliği koordinatörlüğündeki stantta yerini alarak Sivrihisar kültürünü ve değerlerini Avusturya toplumuna ve dünyanın dört bir yanından gelen ziyaretçilere tanıttı. 

Avrupa'nın en prestijli ve içerik bakımından en zengin fuarlarından biri olan Avusturya Türk Kültür & Girişimcileri Fuarı sanat, kültür, eğitim ve birçok eğlence etkinliğiyle birlikte ziyaretçilerini Anadolu'nun zengin mirasıyla buluşturdu. Sivrihisar'ın eşsiz lezzetleri ve göz kamaştıran kilimleri, fuarın en çok ilgi gören ve konuşulan unsurları arasında yer aldı. Fuara katılan Kültür ve Turizm Bakanlığı Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcısı ve Sivrihisar Uygulamalı Kilim Müzesi usta öğreticisi Zeynep Duralı “Hem yöre kadını hem de bir öğretmen olarak Sivrihisarımızı Türk Kültür & Girişimcileri Fuarı'nda  tanıtma imkanı bulduğumdan dolayı çok mutluyum.” dedi.

“Sivrihisar, sadece bir ilçe değil, binlerce yıllık bir kültürün temsilcisidir”

Sivrihisar’da hayata geçirdiği yenilikçi projeleri ile adını ulusal ve uluslararası platformlarda sıkça duyuran Sivrihisar Belediye Başkanı Hamid Yüzügüllü “Sivrihisar'ın yöresel kilimleri, sadece birer dokuma eseri değil aynı zamanda ilçenin tarihini, kültürünü ve halkının emeğini yansıtan önemli birer simgedir. Bu kilimler, Sivrihisarlı kadınlarımızın nesiller boyunca aktardığı el sanatı geleneğini temsil ediyor ve kadınlarımız bu geleneği artık uluslararası platformlarda kendileri tanıtma imkânı bulabiliyor.” şeklinde konuşan Yüzügüllü ayrıca “İlçemizin zengin tarihini, geleneklerini ve yöresel lezzetlerini tanıtmak bizler için çok önemli bir husus. Eskişehir’de fuara katılan tek ilçe olarak standımızda tüm değerlerimize yer vermeye gayret ettik. Sivrihisar, Anadolu'nun büyülü bir panoraması gibi, her bir köşesinde bir hazine barındırıyor. Sivrihisar, sadece bir ilçe değil, binlerce yıllık bir kültürün temsilcisidir ve bu mirası korumak ve tanıtmak hepimizin sorumluluğudur.” dedi.

 

 

'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar