19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ESOGÜ Deprem Araştırma Merkezi Müdürü Prof. Dr. Mizan Doğan’dan ’Deprem’ konulu konferans

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yapı Anabilim Dalı Başkanı, Deprem Araştırma Merkez (ESOGÜDAM)i Müdürü Prof. Dr. Mizan Doğan ‘Kahramanmaraş Depremi ve Eskişehir’e etkileri’ konulu konferans verdi. Konferansa izleyiciler ve davetliler katıldı. Konferansa katılanlar, konuşulanları dikkatlice izlediler.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Yapı Anabilim Dalı Başkanı, Deprem Araştırma Merkez (ESOGÜDAM)i Müdürü Prof. Dr. Mizan Doğan, Eskişehir Kızılelma Turan Derneği’nde konferansta yaptığı konuşmasında, ‘’Kahramanmaraş’ta meydana gelen 7.7- 7. 6 büyüklüğünde iki deprem sonrası yaşanılan görüntülerle, binalardaki yanlışlıklar ile ilgili açıklamalar yapacağım: Türkiye; 1999 depreminden sonra çok büyük atılım yaptı. Kuzey Anadolu fay hattı üzerinde en modern araçlarla donamış deprem dinleme istasyonları, küresel konum belirleme sistemi (GPS) ve Kaliforniya’da bile bulunmayan erken uyarı sistem ağını kurdu. Amerikan, İngiliz ve Japon bilim adamlarının hemen hepsi, deprem araştırmaları konusunda Türkiye’yi örnek gösterdi. Ancak binaların sağlamlığı alanında bir adım gidilemedi. Oysa binalar sağlam değilse, önceden bilinse ne olacak. Ayrıca sorun; fay hattı üzerinde bina inşa etmekten kaynaklanmıyor. Eğer depreme dayanıklı binalar fay hattının çok yakınına bile inşa edilse, can kaybı olmadan ufak tefek hasarlarla atlatılır. Eskişehir’inde etkileneceği olağan bir depremde kentte aynı tablo yaşanabilir. Olabilecek felaketin önüne geçmek için; Vali, Belediye Başkanı ve diğer ilgililer, depremle ilgili alınan ve alınacak önlemleri masaya yatırılmalı, okul binaları ve hastaneler sağlamlaştırılmalı. Telefon, su, doğalgaz, petrol dağıtım gibi hayati hizmetlerin güçlendirilmesi mutlaka sağlanmalıdır’’ dedi.

Dernek Başkanı Ahmet Hızlan program sonunda yaptığı konuşmasında, ‘’Adeta Türk Milleti; milli seferberlik ilan etmişçesine yardımlarını esirgememiş, depremzede kardeşlerimizin elinden tutup kaldırmış, yaralarını sarmıştır’’ dedi. Programın sonunda; depremde vefat edenlere, dualar edildi. Günün anlamına dair Dernek Başkanı Ahmet Hızlan, ESOGÜ Yapı Anabilim Dalı Başkanı, Deprem Araştırma Merkez (ESOGÜDAM) Müdürü Prof. Dr. Mizan Doğan’a teşekkür belgesi takdim etti.      

HABER / FOTOĞRAF: ERTUĞRUL ALTINEL – ESKİŞEHİR

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar