19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

LAL MÜZİKALİNE MUHTEŞEM İLGİ

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında ücretsiz olarak Eskişehirli tiyatroseverlerle buluşturduğu Tiyatro Kale’nin “Lal” isimli müzikali, seyircilerin yoğun ilgisi ile sahnelendi. Haller Gençlik Merkezi Tepebaşı Sahnesinde oynanan müzikale gelen seyirciler kapıda metrelerce kuyruk oluştururken, bazı izleyiciler oyunu ayakta izledi.

Erken yaşta evlendirilmiş üç kuşak bir ailenin hikâyesinin anlatıldığı oyun, 18 Kasım Cuma günü saat 20.00’de sahnelendi. Anneanne, anne ve Lal’in çocuk yaşta evlendirilişinin seyirciye aktarıldığı oyunda kuşaktan kuşağa aktarılan bu geleneğin, toplumun yapısı ve aile düzeni üzerindeki etkisi çok boyutlu olarak, üç kuşağın karakterleri ve evlilikleri üzerinden anlatıldı. İzleyicilerden tam not alan Lal müzikali, oyun bitiminde ayakta alkışlandı.

Şirin Aktemur tarafından kaleme alınan Lal müzikali, Büyükşehir Belediyesi tarafından ücretsiz olarak Eskişehirlilerle buluştu. Gaye Alacacı,  Şenol Talınlı ve Şule Köken’in oyuncu olarak sahne alacağı müzikalin yönetmen yardımcılığını ve hareket düzenini Hakan Odabaşı, kostüm tasarımını Sevgi Türkay, ışık tasarımını Osman Uzgören, müzik direktörlüğünü Şenol Talınlı üstleniyor.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar