23 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Gimi'ı münasebetiyle Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, Çocuk Hakkın İl Komitesi, çocuklar ile personellerin katılımlarıyla güne dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla yürüyüş gerçekleştirildi.

Sağlık Müdürlüğü Ek Hizmet Binası önünden başlayan yürüyüş Eses Bando eşliğinde Hamamyolu Büyük çınarın altında sona erdi. Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin HACIOGLU yürüyüş sonrasında güne ilişkin yaptığı konuşmasında;

"Ülkemiz tarih boyunca, en zor zamanlarında dahi, en değerli varlıkları olan çocuklarını hep korumuş, öncelik vermiş ve çocuklara mutlu, güvenli ve aydınlık bir gelecek hazırlanmasına özel bir önem atfetmiştir. Bu bağlamda, çocuğun korunmasında aile ve Devletin yükümlülükleri Anayasamızla güvence altına alınmıştır. Anayasamızda çocuklara yönelik alınacak tedbirler eşitlik ilkesine aykırı sayılmaz denilmekte ve ailenin korunması ile çocuk haklarına özel olarak atıfta bulunularak çocuklara verilen önemi özellikle vurgulandı.

Çocukların iyi birer fert olarak yetiştirilmesi, eğitim, sağlık ve aile bütünlüklerinin korunması gibi konulara hükümet programlarında da öncelikli olarak yer verilmektedir. Ülkemiz bunun yanı sıra çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesi anlamında BM Çocuk Haklarına Dair Sözleşme dâhil, çocukları ilgilendiren uluslararası birçok sözleşmeye taraf olmuştur.

Bakanlığımız ulusal ve uluslararası hükümlerden kaynaklı görev ve yükümlülükler doğrultusunda çocuk, engelli, kadın ve yaşlılar başta olmak üzere toplumun bütün kesimlerine önemli hizmetler sunmaktadır. Bunların başında da en incinebilir durumda bulunan çocuklar gelmektedir. Bu nedenle çocuk haklarına saygı kültürünün oluşturulması ve çocuklarımızın hak ettikleri güvenli sosyal ve ekonomik ortamlarda yetişmeleri konusunda çalışmalarımızı yürütürken, çalışanlarımızın göstermiş olduğu çabalar, sunduğu hizmetler açısından büyük önem taşımaktadır.

Kadim medeniyetimiz boyunca her daim biricik emanetimiz olmuş çocuklarımız için çalışmaya devanı etmekten gurur duyduğumuzu belirtmek isterim. Güçlü nesil müreffeh ülke anlayışıyla önce çocuk diyoruz. Bu inançla çocuk haklarının korunması ve geliştirilmesine yönelik yapılan çalışmaların çocuklarımız tarafından bilinmesi ve çocuklarımızın da desteğiyle, katılımıyla vizyonumuzu ve yapılan çalışmaları daha da ileriye taşıyabilmek amacıyla tüm çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Gününü kutlar; savaşların olmadığı yeni nesillerin istikbale güvenle baktığı bir dünyada buluşmak temennisiyle saygılarımı sunarım." dedi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar