19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

festivalin gözdesi sivrihisar LEZZETLERİ

Ankara Dondurma ve Tatlı Festivali 29 Eylül – 02 Ekim 2022 tarihleri arasında  düzenlendi. Sivrihisar’ın coğrafi işaretli kelem dolması, dövme sucuk, muska baklavası, höşmerim tatlısı ile birlikte Sivrihisarlı kadınların hazırlamış olduğu yöresel etli yaprak sarması ve su böreği de festivaldeki lezzetler arasında yerini aldı.

 Ankara 3. Dondurma ve Tatlı Festivali, Ankara Altınpark Fuar Merkezi'nde gerçekleştirildi. "En tatlı buluşma" temasıyla düzenlenen festivalde Eskişehir’in Sivrihisar ilçesi başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanından 119 katılımcı yer aldı.

Festival alanındaki vatandaşlar Sivrihisar standındaki yöresel tatlara yoğun ilgi gösterdi. Çeşitli ulusal TV kanalları ise yöresel Sivrihisar lezzetlerinin tanıtımına ağırlık verdi…

Sivrihisar Belediyesi Başkanı Hamid YÜZÜGÜLLÜ “Sivrihisar Belediyesi olarak yerel değerlerimizi koruma altına almak, değerlerimizin gelecek nesillere aktarımını sağlamak amacıyla tescilleme çalışmalarına devam etmekle birlikte; tescilini aldığımız değerlerimizin de tanıtımlarını sürdürüyoruz. Sivrihisar’ımızın yöresel lezzetlerinden etli yaprak sarması, su böreği ile birlikte coğrafi işaretli kelem dolması, dövme sucuk, muska baklavası ve höşmerim tatlısı 3. Uluslararası Dondurma ve Tatlı Festivali’ndeki standımızda yerini aldı. Değerlerimizi, kültürümüzü, lezzetlerimizi  uluslararası düzenlenen platformlarda tüm dünyaya tanıtmak onur ve mutluluk verici. Sivrihisarlı bir belediye başkanı olarak değerlerimize değer katıyoruz, değerlerimizi tüm dünyaya tanıtıyoruz.” dedi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Kültür-Sanat Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar