29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

“Dünya Sporunun En Anlamlı Organizasyonlarından Birine Ev Sahipliği Yapıyoruz”

Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu, 2023 Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası’nın açılış töreninde yaptığı açıklamada “Dünya sporunun en önemli organizasyonlarından birinin açılışını gerçekleştirdik.” dedi.

Türkiye'de ilk kez düzenlenen şampiyonanın açılış töreni, İstanbul’da Ataköy Arena'da gerçekleştirildi.

Şampiyonanın açılış konuşmasını yapan Kasapoğlu, ”Türkiye'nin şiddet ve etki bakımından dünyanın en büyük felaketlerinden birini yaşadığını belirterek, "Geride bıraktığımız 3 haftalık süreçte devletin tüm imkanlarının Türk milletinin eşsiz yardımseverlik ruhuyla birleşmesiyle yaralarımızı sarıyoruz. Yaşadığımız büyük felaketin üstesinden el birliğiyle, güç birliğiyle geleceğiz. İlk andan itibaren ortak çabamıza katkı veren herkese, kara gün dostlarımıza şükranlarımızı ifade ediyorum." ifadelerini kullandı.

Sporun iyileştirici ve rehabilite edici yönüne dikkati çeken Kasapoğlu, "Dünya sporunun en anlamlı organizasyonlarından birinin açılışını gerçekleştiriyoruz. Buradan yükselecek fair play ruhunun dünyaya güçlü bir mesaj vereceğini düşünüyorum." dedi.

47 ülkeden yaklaşık 600 sporcunun İstanbul'da ağırlandığına dikkati çeken Kasapoğlu, "Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası, Cumhuriyetimizin 100. yılının ilk çok uluslu organizasyonu olma özelliğini taşıyor. Kadim uygarlıkların ana vatanı Türkiye'mize, İstanbul'umuza hoş geldiniz diyorum. Tüm sporculara, antrenörlere, katılımcılara gösterdikleri dayanışma için çok teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Bakan Kasapoğlu, şampiyonayı resmi olarak başlatmasının ardından Avrupa Atletizm Birliğinin resmi marşı çalındı.

Şampiyonaya katılan 47 ülkenin bayraklarının salona girmesiyle başlayan törende, bayrakları taşıyanlar Türkiye'de yaşanan Kahramanmaraş merkezli depremler nedeniyle siyah tişört giyerken, tişörtlerin üzerindeki harflerle de "Türkiye tek yürek" mesajı verildi.

Depremde hayatını kaybedenlerin anısına 1 dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Spor Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar