28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

TamSaha’nın 219. Sayısı Yayında

TamSaha’nın 219. Sayısı Yayında
  • 1 Şubat 2023 Çarşamba
  • 1333 kez okundu

TamSaha dergisinin Şubat sayısı yayında. Dünya ve Türkiye futbolunun gündemindeki konuları ele alan derginin 219. sayısı da dopdolu.

The Game Plan Çalıştayı: Futbolun geleceği birlikte yazılacak

TFF'nin, futbolun tüm paydaşlarıyla Türk futbolunun strateji planının oluşturulması için başlattığı "The Game Plan" çalıştayının açılış töreni 13 Ocak'ta yapıldı. Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nın da katıldığı törende bir konuşma yapan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Futbol Federasyonu'nun 100. kuruluş yıl dönümünde, futbol camiasının tüm paydaşlarını 'futbolun geleceğini birlikte yazmaya' davet ettiklerini açıkladı.

Spor Toto Süper Lig Oyuncu Raporu

Yerli oyuncular daha fazla süre alıyor

8+3 kuralının uygulanmaya başlandığı ikinci sezonda yerli oyuncuların sayısı ve oynama süreleri arttı. Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında yüzde 41.3 olan yerli oyuncu oranı, bu sezonun ilk yarısında yüzde 45.12'ye yükseldi. Yerlilerin oynama süreleri de yüzde 38.20'den küçük bir artışla yüzde 38.55'e çıktı. 1000 dakikanın üzerinde forma giyen yerli oyuncu sayısı ise 64'ten 55'e geriledi. Yerli oyuncuların en fazla süre aldığı ilk iki kulüp İstanbulspor ve bir maç eksiğine rağmen Fraport-TAV Antalyaspor oldu.

Genç oyuncuda dramatik düşüş

Süper Lig'de beş sezondur yaptığımız 21 yaş altı oyuncu sürelerinde dramatik bir düşüş yaşandı. 20 takımlı geçtiğimiz sezonda 55 olan 21 yaş altı oyuncu sayısı bu sezon 46'ya gerilerken asıl düşüş yüzde 4.65'lik oynama oranının 2.43'e gerilemesiydi. Üç Süper Lig takımında forma giyen tek bir 21 yaş altı oyuncusu bile olmadı. 46 oyuncudan 11'inin yabancı olması da U21 Millî Takımı'nın havuzunu iyice daraltıyor.

Deloitte Raporu: Manchester City zirvedeki yerini korudu 

Manchester City, bu yıl 26'ncı kez yayınlanan "Para Ligi" raporunda "dünyanın en fazla gelir elde eden futbol kulübü" unvanını korudu.  Gelirlerini geçen seneye göre 150 milyon avro artıran Liverpool, "Para Ligi" raporu tarihinde ilk kez ilk üç içerisine girmeyi başardı. Avrupa'nın en zengin 20 kulübünün toplam gelirleri yüzde 13 artarak 9 milyar 200 milyon avroya yükseldi. Bu meblağ pandemi öncesi, 2018-19 sezonunda en çok gelir elde eden 20 kulübün toplam kazancına eşit.

Ayrıca, "Roberto De Zerbi: Tutkulu ve gözü pek bir teknik direktör", "777 Partners: Futbol endüstrisinin en yeni aktörü", "Albert Batteux: Reims mucizesinin mimarı", "Meksika Millî Takımı: Dünya Kupalarının kısmetsiz gediklisi", "Gianluca Vialli: İtalyan futbolunun gol makinesiydi", "Japonya'nın ikinci turlarla imtihanı", "Hans Krankl: Avusturya'nın 'Bay Gol'ü", "Ziraat Türkiye Kupası: 10 kupalı Beşiktaş da elendi" dosyaları ile TamSaha'nın 219. sayısında da futbol kültürünün değişik konularıyla farklı bir içerik yer alıyor.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Spor Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar