16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Seyitgazi Kaymakamlığından İstikbal Gazetesine Tokat Gibi Cevap

Seyitgazi Kaymakamlığından İstikbal Gazetesine Tokat Gibi Cevap
  • 23 Temmuz 2022 Cumartesi
  • 1179 kez okundu

İstikbal gazetesinde bugün yayınlanan gerçeklerle alakası olmayan "Bu ne bitmez tadilat" başlıklı haber ile ilgili Seyitgazi Kaykamamı Kutsal Baytak açıklama yaptı.

İstikbal gazetesinin haberine tepki gösteren Baytak, yapıtığı açıklamada tadilat işlemlerinin kış başında başladığını ve 3 ay gibi kısa sürede tamamlanarak külliyenin ziyarete açıldığını ifade etti. Ramazan ayının başında biten tadilat sonrasında külliyede iftar programlarının düzenlendiğini ifade eden kaymakam Baytak, Külliye tadilatı ile ilgili TRT ve Beyaz TV'de yer alan programlarda da konuyla ilgili bilgi verildiğini ifade etti. 

Geçtiğimiz ay bu konuda Külliye'nin görsellerinin de yer aldığı bir basın açıklaması da bir çok medya organında yayınlanmışken, tadilatın bitmiş olduğunu ve külliyetin ziyarete açıldığının yerel bir gazete tarafından bilinmiyor olması gerçekten üzücü olduğunu vurguladı. Kaymakam Baytak "Konuyla ilgili böyle yalan bir haber yapmadan önce keşke bizi arasalardı, biz kendilerine konuyla ilgili detaylı bilgi verirdik" dedi. 

Kutsal Baytak'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamanın tamamı şöyle:

Seyyid Battal Gazi Külliyesinin Restorasyonu Eskişehir Valiliği ve Seyitgazi Kaymakamlığı tarafından kış aylarında zorlu hava koşullarına rağmen 3 ay gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanarak büyük bir başarıya imza atılmış ve Ramazan ayının 1. Günü itibari ile kullanıma açılmıştı. Ramazan ayı boyunca bir çok iftara ev sahipliği yapmıştır. 

Seyyid Battal Gazi Külliyesi Restorasyonu Eskişehir ve diğer illerden gelen ziyaretçilerin uğrak noktası haline geldi. 
Haber ve Tv kanallarının da ilgisini çeken bu Restorasyon, hem vatandaşların yoğun ilgisine hem de tv kanallarının programlar yapmasına vesile olmuş, Eskişehir Seyitgazi ilçesine Turizm anlamında ciddi katkılar sağlamıştır. 

Geçtiğimiz yıllara nazaran bu yıl Külliyeyi ve yapılan Restorasyonu görmek isteyen  ziyaretçi sayısındaki artış yereldeki esnafında yüzünü güldürmeye devam ediyor. 

Yapılan Restorasyon TRT tarafından hazırlanan ve ilk bölümü Seyyid Battal Gazi olan “Huzurda” Programına konu olmuş ve ilçenin tanıtımına büyük katkı sağlamıştır. 



Yine Gezi programları ile ünlü olan Belma Belenle Geziyoruz Programına konu olan Seyyid Battal Gazi Külliyesi Turizm sezonuna sağlam bir giriş yaparak bu yıla kadar atıl bir vaziyette bırakılan bu yapının Restorasyonunun ne kadar doğru bir hamle olduğunu ortaya koymuştur. 

https://mobile.beyazgazete.com/video/video-detay-978083.html

Hem Seyitgazi Belediyesi hem de Büyükşehir Belediyesi tarafından atıl bırakılan ve yüzüne bile bakılmayan Külliyenin Restorasyon sonrasında kıymete binmiş olması ve bazı kesimlerin bu başarıyı hazmedemiyor olması görünen bir gerçek.


'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Magazin Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar