19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

KORUMA ALTINDAKİ YABAN HAYVANLARINA AİT 624 PARÇA EŞYA ELE GEÇİRİLDİ

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde biryerine yapılan operasyonda, koruma altındaki yaban hayvanlarına ait 624 parçaya ve eşyalara el konuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğüne, "yasa dışı hayvan bulundurma" fiiline ilişkin bir ihbar ulaştı. İhbarı değerlendiren ekipler, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şubesi ekipleriyle birlikte Küçükçekmece'deki biryerine gitti. Savcılık izniyle burada yapılan aramada, koruma altındaki çok sayıda yaban hayvanına ait 624 parça bulundu.

El konulan parçalar arasında flamingo, sansar, yeşilbaş ördek, kızıl akbaba, yaban kazı, vervet maymununa ait tahnitler, domuz dişleri, küçük timsah postu, caretta caretta kaplumbağası kabuğu, piton yılanları derisi de yer aldı. Ayrıca, kurt, vaşak, leopar, kızıl geyik, yavru boz ayı ve tilki postları bulundu. Post ve boynuzların bir kısmından avize ve sandalye, hayvan derilerinden de çanta yapıldığı belirlendi.

El konulan 624 parça, Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü ekipleri tarafından koruma altına alındı.

İş yeri sahibine Tarım ve Orman Bakanlığı 1. Bölge Müdürlüğü ekiplerince Kara Avcılığı Kanunu'nun ilgili maddesi gereği idari para cezasının yanı sıra "Yaban hayatında ve ekosistemde meydana gelen tahribat ve eksilmeye" istinaden her bir tür için ek para cezası uygulanması kararlaştırıldı.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar