16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

BAKAN KURUM: “İKLİM KANUNU ÜLKEMİZİ DÜNYADA MODEL BİR ÜLKE YAPACAK”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’da düzenlenen İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısına başkanlık etti. Toplantıda Mısır'da 6-18 Kasım'da düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 27. Taraflar Konferansı’na (COP27) katılacaklarını söyleyen Bakan Kurum, nihai şekli verilen Ulusal Katkı Beyanı’nı, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryası’na sunacaklarını ifade etti.  Bakan Kurum, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklamış olduğu “Türkiye Yüzyılı Vizyonu” çerçevesinde hedefler belirlediklerini söyleyerek “2053’e ilişkin stratejileri netleştirmiş olacağız. Yüzyıllık planları hayata geçiriyoruz ve bu noktada bugün alacağımız kararla, önümüzdeki yüzyıla ilişkin ülkemiz, sektörlerimiz ve geleceğimiz adına alacağımız en önemli kararlardan olacağını düşünüyorum.” dedi.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Ankara’da düzenlenen İklim Değişikliği ve Uyum Koordinasyon Kurulu Toplantısı’na başkanlık etti. Burada konuşan Bakan Kurum, geçen ay gerçekleşen kurul toplantısında Ulusal Katkı Beyanı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) gündemine gelecek olan İklim Kanununa dair görüşmeler gerçekleştirildiğini hatırlattı. Bugün gerçekleşen toplantıda ise Ulusal Katkı Beyanı’nın nihai halini görüşecek karar varılacağını bildirdi.

Mısır'da 6-18 Kasım'da düzenlenecek Birleşmiş Milletler (BM) 27. Taraflar Konferansı’na (COP27) katılacaklarını söyleyen Bakan Murat Kurum, nihai şekli verilen Ulusal Katkı Beyanı’nı, BM İklim Değişikliği Çerçeve Sözleşmesi Sekretaryası’na sunacaklarını ifade etti.  

Bakan Kurum, Mısır’da yapılacak toplantı öncesinde Bakanlık tarafından gerçekleştirilmesi hedeflenen konuların bu toplantıyla netleşeceğini vurgulayarak “Mısır’da yapacağımız toplantı öncesinde hem iklim değişikliğiyle mücadelemizi, hem de Sayın Cumhurbaşkanımızın açıklamış olduğu ‘Türkiye Yüzyılı Vizyonu’ çerçevesinde önümüzdeki 30 yıla ilişkin tüm bakanlıkların ortaya koyacağı irade ve belirleyeceğimiz hedefler, atacağımız adımları netleştirecek. Önümüzdeki 30 yıla 2053’e ilişkin stratejileri netleştirmiş olacağız. Yüzyıllık planları hayata geçiriyoruz ve bu noktada bugün alacağımız kararla, önümüzdeki yüzyıla ilişkin ülkemiz, sektörlerimiz ve geleceğimiz adına alacağımız en önemli kararlardan olacağını düşünüyorum.” ifadelerini kullandı.

“Ülkemizin, kendi kendine yeten bir ülke olması için çalışıyoruz”

Bakan Kurum, insanı ve doğayı merkeze alarak yürüttükleri şehirleşme modeline vurgu yaparak, “Medeniyetimizin bize tarif ettiği şehirleşme modeliyle, çevreyi, insanı, doğayı merkeze alan sosyal devlet anlayışıyla başlattığımız, sürdürülebilir devlet anlayışına geçeceğimiz bir sistemin omurgasını oluşturacak. Kendi kendine her alanda yeten ülkeler bundan sonraki süreçte de çok daha fazla öne çıkacak. Burada belirleyeceğimiz ve alacağımız kararlar, ülkemizin tarımda, enerji sektöründe, turizmde, çevre ve şehircilikte kendi kendine yeten bir ülke olması için çalışmalarımızı yürütüyoruz.” diye konuştu.  

“İklim Kanunu; ülkemizi 2053 net sıfır emisyon hedefi ve Yeşil Kalkınma yolunda, dünyada model bir ülke yapacak”

Türkiye’nin yeni yüzyılda iklim değişikliği ile mücadele örnek olacağını ifade eden Bakan Kurum, TBMM’de çıkacak İklim Kanunuyla 2053 net sıfır emisyon hedefi ve yeşil kalkınma yolunda, dünyada model bir ülke olacağını ifade etti. Dünya’nın geleceği için Bakanlık olarak önemli adımların atıldığını söyleyen Bakan Kurum, sözlerini şöyle tamamladı:

Sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu ‘2053 net sıfır emisyon’ hedefini yakalamak için bakanlıklarımızda atılacak adımları belirlememiz gerekiyor. Bu hedefler, doğrultusunda kişiler değişse de Bakanlıklarımızca atılan adımlar, ülkemizin doğayla dost bir şekilde kalkınmasında rol alacaktır. Bizim medeniyetimizde aldığımız ilhamla; tarihi eserlerimizi, doğal güzelliklerimizi de korumak zorundayız. Türkiye Yüzyılı Vizyonu’na ilişkin bakanlıklarımız çalışmalarını sundu. Biz de çevre, şehircilik ve iklim değişikliği konularında çalışmalarımızı yapıyoruz. Ülkemizin renklerini ve doğayı merkeze alan Ulusal Katkı Beyanı’nı hazırlarken; vatandaşımızı, sanayicimizi, çiftçimizi, toplumun tüm kesimlerini içine alan, kimsenin geride bırakılmadığı anlayışıyla çalışmaları yürütmek zorundayız. Ortak müşterekte buluşmak zorundayız.”

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Ekoloji Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar