29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Türkiye’yi Amerikada temsil edecekler

TÜRKİYE ŞAMPİYONU ROBOTİK TAKIMIMIZ VEX ROBOTICS DÜNYA ŞAMPİYONASINDA ÜLKEMİZİ AMERİKA'DA TEMSİL EDECEK

Ortaokul robotik takımımız "TED Engineers" Guinness rekorlar kitabına "Dünyanın En Büyük Robot Yarışması" olarak giren "VEX Robotics" yarışmalarının Türkiye finallerinin "Design" kategorisinde Şampiyon olarak "VEX ROBOTICS WORLD CHAMPIONSHIP"de ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

2-4 Mayıs tarihlerinde Amerika'nın Teksas eyaletinde düzenlenecek dünya finallerinde yer alacak 800 takımın arasına girebilmek için dünya genelinde 50 bin takım her yıl yerel turnuvalarda keyifle mücadele etmektedir.

Okulumuz robotik takımı ülkemizde düzenlenen yerel turnuvalarda derece yaparak Türkiye finallerine katılma hakkı kazandı. Türkiye finallerinde 4 farklı kategoride derece yapan 7 takım Amerika'da ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

Robotik takımımız altı aylık çalışmalarında sezon temasına uygun olarak robotlarını tasarladılar, karşılaştıkları sorunlara çözümler geliştirdiler, robotlarını kodlayıp test ettiler ve tüm bu süreçleri anlatan mühendislik defterlerini hazırladılar.

Öğrencilerimiz katıldıkları turnuvalarda hedeflerine ulaşabilmek için başarılı bir şekilde mücadele ettiler. Yarışmalarda taktikler geliştirerek sahada en yüksek puanı almaya çalışırken, jüri üyelerinin karşısında robotlarını tanıtan sunumlarını yaptılar.

İş birliği halinde çalışarak başarıları ile bizleri gururlandıran robotik takımımızın öğrencilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz.

TÜRKİYE ŞAMPİYONU ROBOTİK TAKIMIMIZDAN İLİMİZ YÖNETİCİLERİNE ZİYARET

Türkiye şampiyonu robotik takımımız Eskişehir Valisi Sayın Erol AYYILDIZ'ı, Eskişehir Tepebaşı İlçe Kaymakamı Sayın Mustafa YILMAZ'ın ve Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Mustafa ÖZCAN'ı makamında ziyaret ederek; turnuva süreçleri, robotları ve dünya finali hakkında bilgilendirmede bulundular.

Ortaokul robotik takımımız "TED Engineers" Guinness rekorlar kitabına "Dünyanın En Büyük Robot Yarışması" olarak giren "VEX Robotics" yarışmalarının Türkiye finallerinin "Design" kategorisinde ŞAMPİYON olarak Mayıs ayında 800 takımın katılımıyla Amerika’da gerçekleşecek "VEX ROBOTICS WORLD CHAMPIONSHIP"de ülkemizi temsil etme hakkını kazandı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar