29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Büyük Zaferin 108. Yıl Dönümünde "18 Mart Şehitler Günü Programı" Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108. yıldönümü dolayısıyla "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" programı düzenlendi.

Eskişehir Valiliği himayelerinde Müdürlüğümüz koordinesinde "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü" programı Anadolu Üniversitesi Atatürk Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirildi.

Programa Vali Yardımcısı Okan Leblebicier, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, Odunpazarı İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Sertsöz, Tepebaşı İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Özcan, Müdürlüğümüz idarecileri, okul müdürleri, öğretmen ve veliler katılmışlardır. Salonun girişinde protokolü asker kostümlü öğrenciler karşılamış ve Özel Gelişim Okullarının yaptırdığı Çanakkale Abidesi maketi ve Eskişehir Anadolu Lisesinin hazırladığı resim sergisi gezilmiştir.

Müdürlüğümüzün koordine ettiği Eskişehir Anadolu Lisesi ve Özel Gelişim Okullarının birlikte hazırladıkları program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Eskişehir Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Mustafa Yetim günün anlam ve önemini belirten konuşmasını gerçekleştirdi.  Öğrencilerin "Vatan Uğruna Şehitlik" sunumu yapmalarının ardından Eskişehir Anadolu Lisesi Müdürü Rıfat Günday'ın senaryosunu hazırladığı tiyatral gösteri sergilenmiştir. Gösterinin sonunda Mehmet Akif Ersoy' un Çanakkale Şehitlerine şiiri okumuştur.  Programın sonunda bütün salon ayakta Türk bayrakları sallayarak "Memleketim" şarkısına eşlik etmişlerdir.

İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzce yapılan "Cesaretin Destanı Çanakkale" konulu resim, şiir ve mektup yarışmasında il birincisi olan öğrencilere ödülleri Vali Yardımcısı Okan Leblebicier ve İl Millî Eğitim Müdürümüz Pervin Töre tarafından takdim edilmiştir.

Programın bitiminde konuklara Çanakkale Savaşında askerlerimizin bir günlük yiyeceği olan üzüm hoşafı ve ekmek ikram edilmiştir.

Çanakkale dirilişine vesile olan Çanakkale ruhunu hakkıyla idrak etmek, medeniyetimizi yeniden diriltmek demektir. Bizler ecdadımızın emaneti olan bu kutsal vatan topraklarını şehitlerimizden aldığımız güç ve inançla sonsuza kadar yaşatmanın kararlılığı içerisindeyiz. Bu yolda en büyük gücümüz sahip olduğumuz birlik ve beraberliğimizdir.

18 Mart Çanakkale Zaferi'nin 108'inci yıl dönümünde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve silah arkadaşlarını, ebediyete irtihal eden şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad, mekanları cennet olsun.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar