16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehirli Mesleki Eğitim Kurumları Depremin Yaralarını Sarmak İçin Fedakarca Çalıştı

Eskişehir Mesleki Ve Teknik Eğitim Kurumları Deprem Bölgesi İçin Yaptığı Çalışmalarla Yaralı Sarmak İçin Fedakarca Çalıştı

Asrın felaketi olarak nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli, 11 ilimizi etkileyen deprem felaketinin ardından, Eskişehir’deki Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu ürünleri üretmek için özverili bir çalışma yürüttü.

Eskişehir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yer alan Mesleki ve Teknik Eğitim Kurumları depremden etkilenen vatandaşlarımızın ihtiyaç duyduğu ürünleri üretmek için kolları sıvadı. Aktif çalışanından emekli olanına, kültür dersi öğretmeninden öğrencisine kadar el birliği içinde bölgenin ihtiyaç duyduğu ürünlerin üretimleri yaptılar.

Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde tuvalet kağıdı ve soba, Turgut Reis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde odun sobası, Yaşar Eğitim Vakfı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde ekmek ve diğer unlu mamuller, Gazi Yakup Satar Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uyku tulumu, Habip Edip Törehan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uyku tulumu ve bez oyuncaklar, Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde uyku tulumu ve temizlik ürünlerinin üretimi yapıldı ve beraberinde Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından bölgeye deprem çadırları gönderildi. Gazi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tarafından Hatay Samandağ ilçesine iki adet mobil mutfak kuruldu, bölge halkı, asker ve polisten oluşan toplamda 5000 kişiye günde üç öğün yemek hizmeti verildi. Deprem bölgesine giden Teknik öğretmenler ve teknisyenler tarafından su ve elektrik tesisat bakımları, inşaat bakım onarımı, makine ve tesisat kurulumu vb. işler süratle yapıldı. Özellikle Samandağ ilçesinde depremin ilk anından beri büyük bir özveriyle çalışan ekiplerinn yaptığı bu çalışmalar, bölgedeki depremzedeler ve resmi personel tarafından büyük memnuniyetle karşılandı.

Eskişehir’deki Mesleki ve Teknik Anadolu Liseleri bu zorlu günlerde öğretmenlerinin, öğrencilerinin ve usta öğreticilerinin bizzat üretimini yaptığı ürünlerle deprem bölgesindeki ihtiyaçları gidermek için büyük bir özveri ile çalışıldı. Depremin ilk gününden bu yana adeta fabrika gibi çalışan meslek liseleri depremzedelerin yaralarını sarmak için seferber oldu, cömertlik, fedakârlık, paylaşma, dayanışma ve kardeşlik örneği sergilediler.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar