20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Fidelis MIRONKO’dan ESTÜ’ye İş Birliği Ziyareti

Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Fidelis MIRONKO’dan ESTÜ’ye İş Birliği Ziyareti
  • 1 Şubat 2023 Çarşamba
  • 1696 kez okundu

Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Fidelis MIRONKO’dan Eskişehir Teknik Üniversitesine İş Birliği Ziyareti

Ruanda Cumhuriyeti Büyükelçisi Sayın Fidelis MIRONKO ile Askeri Ateşe Tuğgeneral Sayın Joseph DEMALI, Eskişehir Teknik Üniversitesinebirliği ziyareti düzenledi. 31 Ocak 2023 tarihinde Rektörlük Ofisinde başlayan ziyaret, Rektör Prof. Dr. Sayın Adnan ÖZCAN eşliğinde Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde devam etti.

Ziyaret kapsamında Türkiye ile Ruanda Cumhuriyeti arasında havacılık alanında yapılabilecekbirliği konuları üzerine istişarede bulunuldu. “Bütünleşik Havacılık Eğitim Sistemi” kapsamında Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi'nin Akademik ve Operasyonel Sivil Havacılık faaliyetleri hakkında bilgi alan Büyükelçi ve Askeri Ateşe, daha sonra ATP Entegre eğitimlerinde kullanılan AL200MCC simülatöründe tatbik edilen TB-20 uçuş eğitimine katılarak simülatör uçuşu gerçekleştiren Pilotaj Bölümü son sınıf öğrencisi Sayın Abdulbaki KİRİŞCİ ile pilotaj eğitimi hakkında sohbet etti ve bilgi alışverişinde bulundu. Ardından Hava Trafik Kontrolü Bölümü Radar ve Meydan Simülatörlerini ziyaret eden heyet üyelerine, Dr. Öğr. Üyesi Sayın Emre AYDOĞAN tarafından Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesinde yürütülen hava trafik kontrol eğitimi hakkında bilgi verilerek simülatörlerin imkân ve yetkinlikleri tanıtıldı.

Hava Aracı Bakım Merkezi ve Havalimanı saha gezisi ile tamamlanan ziyaret çerçevesinde, havacılık alanında Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin imkân ve olanaklarının özellikle hava trafik eğitimi alanında iki ülke arasındabirliklerinin yapılmasına imkân sağlayabileceği değerlendirildi. Bu doğrultuda ilk aşama olarak Hava Trafik Kontrolü alanında Ruanda Cumhuriyeti’nin havacılık kurumlarınca ihtiyaç duyulan eğitimlere ilişkin detayları içeren bir proje önerisinin hazırlanarak Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi Dekanlığına iletilmesi hususunda mutabakata varıldı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar