24 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ESTÜ’de Gururlandıran Başarı

Spor Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ali Onur Cerrah’tan TÜBİTAK BİGG Spor Ödülleri Yarışmasında Gururlandıran Başarı

Eskişehir Teknik Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Sayın Ali Onur CERRAH, TÜBİTAK Bireysel Genç Girişimci (BİGG) Spor Ödülleri Yarışması’ndan ödülle döndü. Yarışmada, "Spor teknolojilerinde artırılmış ve sanal gerçeklik uygulamaları", "Sporda yapay zeka uygulamaları", "Sporda giyilebilir teknolojiler", "Bireysel ve takım takip-analiz sistemleri", "Sporda antrenman, rehabilitasyon ve sağlık teknolojileri", "İthal spor malzemelerinin yerlileştirilmesi" ile "Sporda yapay uzuv/protez teknolojileri" kategorilerinde 84 teknolojik girişim değerlendirildi ve SENSIBAL VR (Sanal ve Arttırılmış Gerçeklik Ortamlarında Kullanılacak Özgün Futbol Simülasyonunun Geliştirilmesi) girişimi ile teknoloji ve sporu bir araya getiren Doç. Dr. CERRAH ilk 5’e girerek ödül almaya hak kazandı.

Konu hakkında bilgi veren Doç. Dr. Sayın Ali Onur CERRAH, “SENSIBALL VR teknolojisi, üçüncü duyu olan dokunmayı da işin içine katarak bu gücü kullanıcısına sağlamaktadır. SENSIBALL VR'nin ürettiği patentli haptik geribildirim aparatları sayesinde, kullanıcı sanal dünyada antrenman yaparken aynı zamanda topu; ayak, kafa ve elindeki vuruş bölgelerinde gerçeğe en yakın şekilde hissedebilmektedir.” dedi.

24 Ocak 2023 Salı günü İstanbul Atatürk Kültür Merkezinde (AKM) düzenlenen ve Eskişehir Teknik Üniversitesi Rektörü Sayın Prof. Dr. Adnan ÖZCAN, ESTÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Sayın Prof. Dr. Kerem Yıldırım ŞİMŞEK ve Sayın Prof. Dr. Hayri ERTAN’ın da katıldığı törende Doç. Dr. CERRAH, ödülü Sanayi ve Teknoloji Bakanı Sayın Mustafa VARANK ve Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Mehmet Muharrem KASAPOĞLU’nun ellerinden aldı.

Başarılarından dolayı Doç. Dr. Sayın Ali Onur CERRAH’ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar