24 Nisan 2024 Çarşamba
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Anadolu Üniversitesinde 24 Kasım Öğretmenler Günü kutlandı

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nin düzenlediği “24 Kasım Öğretmenler Günü” Kutlama Programı Öğrenci Merkezi Salon 2016’da gerçekleştirildi. Düzenlenen etkinliğe Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç, Eğitim Fakültesi Akademik Kadrosu ve öğrencileri ile çok sayıda öğretmen katıldı.

Rektör Erdal: “Öğretmenlerimiz kutsal bir görev üstleniyor”

Programın açılışında konuşan Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal, Öğretmenler Günü’nün önemine şu sözlerle değindi: “Hz. Ali’ye atfedilen ‘Bana bir harf öğretenin kırk yıl kölesi olurum’ sözü öğreticiliğin ve bilginin değerini ne kadar güzel vurguluyor. Bu sebeple öğretmenlerimizin çok kutsal bir görev üstlendiğinin düşünüyorum. Eğitim ve bilim; insanoğluna nereden nasıl geldiğini, kim olduğunu hatırlatır, yaşadığı dünyayı anlayarak onu etkili bir şekilde dönüştürmeyi ve gelecek nesiller için sürdürülebilir bir dünya bırakmanın yollarını öğretir. Bu faaliyetlerin en temel öznesi olan öğretmenler çocukların ve gençlerin kendilerine güvenen başarılı mutlu üretken bireyler olmaları ile mensubu oldukları toplumun geleceğinin şekillendirilmesinde büyük bir öneme sahiptir. Hayatımız ve geleceğimiz üzerinde bu derece etkili olan öğretmenlerimizin yetiştirilmesinde önemli bir yere sahip üniversitemizin Eğitim Fakültesi aynı zamanda eğitim bilimleri ve öğretmen yetiştirme alanlarında yürütülen bilimsel çalışmaları ve çeşitli sosyal sorumluluk projeleri ile öğretmenlik mesleğine önemli katkılarda bulunuyor. Bu vesileyle başta Başöğretmen Gazi Mustafa kemal Atatürk’ü ve yakın zamanda teröre kurban verdiğimiz Ayşenur Alkan, Şenay Aybüke Yalçın ve Necmettin Yılmaz olmak üzere şehit öğretmenlerimizi ve ebediyete intikal eden tüm öğretmenlerimizi saygı şükran ve rahmetle anıyorum. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü kutluyorum.” dedi.

Dekan Dinç: “Fakültemizin 40. Yılını kutluyoruz”

Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erkan Dinç ise 24 Kasım Öğretmenler Günü’nün anlam ve önemine dair şu şekilde konuştu: “Yaklaşık üç yıl boyunca tüm dünyayı etkileyen Pandemi sürecinin sonunda bu sene itibariyle yüz yüze çeşitli programlar ve etkinlikler yapıyoruz. Öğretmenler Gününü de yeniden hep birlikte kutlamak kısmet oldu. Bu sebeple hem programımızın hazırlanmasında emekleri geçen hocalarımıza ve idari personelimize hem de bizleri kırmayarak aramıza katılan Rektör Hocamızın lise öğretmenlerine ve emekli hocalarımıza da teşekkür etmek istiyorum. Bugün 24 Kasım Öğretmenler Günü ve aynı zamanda bu yıl Fakültemizin 40. Yıldönümü, ikisini bir arada kutlamış olmak mutluluk verici. Aramıza katılan bütün hocalarımıza, öğrencilerimize tekrar teşekkür ediyor ve hocalarımızın öğretmenler gününü kutluyorum.”

Rektör Erdal, öğretmenlerine çiçek takdim etti

Açılış konuşmalarının ardından ise Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal salonda bulunun ve akademik kariyerinin öncesinde kendisine destek olan lise öğretmenlerinin öğretmenler günlerini kutlayarak çiçek takdim etti.

24 Kasım Öğretmenler Günü Programının devamında ise “Anadolu Ezgileri Topluluğu” Öğr. Gör. Dr. Mehmet Alan yönetiminde günün anlam ve önemine yönelik eserleri seslendirdi. Konser sonrasında ise “Öğretmenlik Üzerine Hatıralar başlıklı” söyleşi katılımcılarla buluştu. Anadolu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Handan Deveci’nin moderatörlüğünde gerçekleşen söyleşide Anadolu Üniversitesi emekli akademisyenleri Prof. Dr. Zülal Balpınar, Prof. Dr. Sibel Türküm ve Öğr. Gör. Necmettin Koç eğitimcilik hayatlarına ait anekdotları aktardı.

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlama Programı “Söz Mezunlarımızda” isimli söyleşi ile son buldu. Anadolu Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdulkadir Erdoğan’ın yönetimindeki söyleşide Anadolu Üniversitesi mezunları olan matematik öğretmenleri Özer Öztürk, Zekiye Ateş, Adem Esatoğlu, Özlem Çetin ve Mehmet Dur öğrencilik anılarını anlattı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar