29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bakan Varank, Anadolu Üniversitesi girişimcileri ve öğrencileriyle bir araya geldi

T. C. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Anadolu Üniversitesini ziyaret ederek genç girişimciler ve öğrencilerle bir araya geldi. Bakan Varank, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal’dan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı desteğiyle Üniversitemizde kurulmakta olan Oyun ve Animasyon Geliştirme Merkezi hakkında bilgi aldı. Varank ayrıca girişimcilik ve Üniversitemizde yürütülmekte olan oyun ve animasyon alanındaki çalışmaları da yerinde inceledi. Buluşmaya Eskişehir Valisi Erol Ayyıldız, Eskişehir Milletvekilleri Prof. Dr. Nabi Avcı, Metin Nurullah Sazak, TÜBİTAK Başkanı Prof. Dr. Hasan Mandal, il protokolü ve öğretim üyeleri de katılım gösterdi.

Bakan Varank, ziyarette ATAP A.Ş.’nin Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsünde bulunan Teknopark binasında patent hak sahipliği Anadolu Üniversitesinde olan Sensiball teknolojisini yerinde inceledi. Ardından Bakan Varank ve beraberindeki heyet, ANAÇ Kuluçka Merkezini ziyaret ederek Anadolu Üniversitesi Ar-Ge ve İnovasyon Koordinasyon Birimi Teknoloji Transfer Ofisinin (ARİNKOM TTO) desteği ile kuluçka hizmeti alan girişimcilerle buluştu. ANAÇ’ın ardından Güzel Sanatlar Fakültesine geçerek öğrencilerimizin Motion Capture ve Cintiq atölyelerindeki çalışmalarına katılan Bakan Varank, öğrencilere pizza ve kahve ikram etti. Öğrencilerle samimi bir sohbet gerçekleştiren Bakan Varank, öğrenciler tarafından geliştirilen oyun ve animasyon projelerini de inceledi.

Fotoğraf : Mevlüt Demircioğlu

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar