20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Anadolu Üniversitesi BYF EDUEXPO 2022 eğitim ve kariyer günlerinde yer aldı

Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen Anadolu Üniversitesinin ana sponsor olduğu “BYF EDUEXPO 2022” başladı. Azerbaycan’da düzenlenen eğitim ve kariyer günleri fuarının açılışına Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, T.C. Dışişleri Bakanlığı Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal başta olmak üzere çok sayıda davetli katıldı.

Rektör Erdal: “2009 yılından beri Azerbaycan’da eğitim faaliyetlerimize devam etmekteyiz”

Etkinlikte konuşma gerçekleştiren Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal şunları söyledi: “Anadolu Üniversitesi açık ve uzaktan öğretim alanında 40 yılı aşan tecrübesiyle bugün dünyanın 39 ülkesinde faaliyet gösteren, uluslararası diploma geçerliliğine sahip bir devlet üniversitesidir. 2009 yılından beri kardeş Azerbaycan'da, Dış İşleri Bakanlığı ve Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı destekleri ile hem örgün hem de açık ve uzaktan öğretim alanında nitelikli yükseköğretim hizmetlerini devam ettiriyoruz. Azerbaycan’daki Türkiye vatandaşlarımızın yanı sıra, Azerbaycan vatandaşlarına da uzaktan eğitim hizmetleri vermekteyiz.”

Çok zengin bir kültürel mirasa sahip kardeş Azerbaycan’ın, bağımsızlığını kazandığı 1991 yılından itibaren gerek bölgesinde gerekse dünyada hızla sosyal, kültürel, ekonomik ve siyasal açıdan büyük bir aktör olma niteliğine büründüğünün altını çizen Rektör Erdal, "Bu kapsamda biz de üniversite olarak Azerbaycan’ın beşerî sermaye birikimine katkı sağlamak ve yükseköğretim sistemlerimizin güçlü yönleri karşılıklı geliştirmek için de çalışmalar yürütüyoruz. Azerbaycan Cumhurbaşkanlığına bağlı Devlet İdarecilik Akademisi ve Devlet İktisat Üniversitesi ile sürdürülebilir proje ortaklıklarının kurulması konusunda da çalışmalarımız var.”  şeklinde konuştu.

BYF EDUEXPO 2022, 2 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek

Açılış konuşmalarının ardından Azerbaycan Cumhuriyeti Bilim ve Milli Eğitim Bakanı Emin Amrullayev, T.C. Dışişleri Bakanlığı Bakü Büyükelçisi Doç. Dr. Cahit Bağcı ve Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fuat Erdal eğitim ve kariyer günlerinde yer alan stantları gezerek bilgi aldı. "Geleceğini inşa et!" sloganıyla düzenlenen ve ana sponsorunun Anadolu Üniversitesi olduğu fuarın amacı eğitim sektöründe hizmet veren KOBİ'leri tanıtmak,birliği olanaklarını genişletmek ve işletmelerinin gelişimine destek olmak olarak belirlendi. Anadolu Üniversitesi başta olmak üzere birçok eğitim kurumun yer aldığı BYF EDUEXPO 2022’de ziyaretçiler yükseköğretim kurumlarına başvuru ve kabul süreçleri hakkında bilgi alma fırsatı bulacak. BYF EDUEXPO 2022, 2 Ekim Pazar gününe kadar devam edecek.

 

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar