20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, 4-6 Yaş Grubu Kur’an Kurslarının hedeflerini açıkladı

Şırnakta sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Ebraş, "Çocuklarımıza 7 yaşından önce sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü öğretmek istiyoruz." dedi.

Bir dizi program kapsamında Şırnak'a gelen Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi.

Erbaş burada yaptığı konuşmada,  4-6 yaş Kur’an kurslarına değinerek, “Çocuklarımıza yönelik gerek Kur’an kurslarımızda gerek camilerimizde, yaz Kur’an kurslarımızda ecdadımıza layık torunlar yetiştirmek için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz. 4-6 yaş grubu sınıflar açıyoruz. O sınıflarımıza ne kadar çok çocuk gelirse istikbalimiz o kadar aydınlık olacaktır inşallah.” dedi.

- Çocuklarımıza 7 yaşından önce sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü öğretmek istiyoruz

Başkan Erbaş, Peygamber Efendimizin (s.a.s.) “Çocuklarınız 7 yaşına gelinceye kadar onlara temel dini bilgileri öğretiniz.” hadis-i şerifini hatırlatarak, “Bugün de istisnasız eğitim bilimcileri ve psikologlar diyorlar ki; ‘İnsanoğlunun karakter yapısının yüzde 70’i, 7 yaşından önce oluşur.’ Biz istiyoruz ki, 7 yaşından önce çocuklarımıza sevgiyi, saygıyı, dürüstlüğü öğretelim. ‘Emrolunduğun gibi dosdoğru ol’ ayet-i kerimesine göre çocuklarımızı yetiştirelim. Çocuklarımızın karakteri, medeniyetimizin dinamiklerine göre oluşsun. Nedir medeniyetimizin dinamikleri? Önce Allah’a iyi bir kul olmak. Resulüne iyi bir ümmet olmak. Vatanını, milletini, ezanını, bayrağını, birbirini, milletini seven gençler olmak. Böyle fertlerden oluşan bir toplumdan hiç kimseye zarar gelmez.” ifadelerini kullandı.

Toplantıya, Şırnak Valisi Osman Bilgin, Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Diyanet İşleri Başkanlığı Din Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Şaban Kondi, Şırnak İl Müftüsü Ahmet Dilek, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve çok sayıda davetli katıldı.

diyanet haber

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Eğitim Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar