28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

POLİS “ADA” İLE ANINDA KORUYOR

Teknolojik imkanları en üst düzeyde kullanan Emniyet Genel Müdürlüğü, önemli bir projeyi daha hayata geçirdi. Projeyle korunan şahıslar olası bir tehdit durumunda tek tuşla yardım isteyebiliyor. Polis ekipleri olaya anında müdahale ediyor.

Başta asayiş, siber, terör ve narkotik olayları olmak üzere suç ve suçluyla mücadelede önemli başarılara imza atan Türk Polis Teşkilatı, çağın gereklerine göre kendini sürekli yenilemekte. Bunun son örneklerinden biri, Emniyet Genel Müdürlüğü Koruma Dairesi Başkanlığı’ndan geldi. Türkiye’deki huzur ortamını bozmayı amaçlayan olası sansasyonel eylemlere izin vermemek için çok önemli bir projeye imza atıldı. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun talimatıyla hayata geçirilen projenin adı “ADA” yani “Acil Durum Alarmı”…

HAKKINDA KORUMA KARARI OLAN ŞAHISLAR KULLANABİLİYOR

ADA uygulaması, hakkında koruma kararı olan şahıslar için geliştirildi. Uygulama, Google Play Store veya Apple Store’dan mobil telefonlara indirilebiliyor. Uygulama ile korunan şahıs, acil durumlarda yani yanında korumasının bulunmadığı ve olası bir tehdit hissettiği anda cihaz konum bilgisini açarak bir tuşla güvenlik birimlerine ulaşabiliyor.

TEK TIKLA KORUMA EKİPLERİ YANINDA

Uygulama kullanıldığında, eş zamanlı olarak kişinin koruma kararı verildiği ilin ve o anda bulunduğu yerin koruma şubesine ve Koruma Dairesi Başkanlığına konumuyla birlikte “yardım çağrısı” düşüyor. Yardım çağrısının ardından olay yerine en yakın ekip veya devriyenin sevk edilerek olaya müdahalesi sağlanıyor.

OLASI TEHDİDE ANINDA MÜDAHALE

Birimler arasındaki koordinasyonun en üst düzeyde kullanıldığı ADA projesi ile Emniyet, hem risk ve tehdit unsuru oluşturabilecek durumların önüne geçebilmeyi hem de olası olaylara en kısa sürede müdahale etmeyi hedefliyor.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Polis Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar