29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Hırsızlar Çaldıkları Malzemelerle Yakalandılar

Hırsızlar Çaldıkları Malzemelerle Yakalandılar
  • 10 Ağustos 2022 Çarşamba
  • 677 kez okundu

09.08.2022 günü saat:13.00 sıralarında Tepebaşı- Keskin Mahallesindeki bağ evinden 150 metre elektrik kablosu çalındı. Konuyla ilgili olarak Tepebaşı İlçe Jandarma Komutanlığı Asayiş ekiplerince olaya müdahale edilerek hırsızlık olayının aydınlatılması ve faillerinin yakalanması amacıyla bölgede araştırma başlatıldı.

İncelenen kamera kayıtları neticesinde hırsızlık suçunu gerçekleştiren şahısların olay yerine 26 ADS * plakalı araç ile geldikleri tespit edildi. Yapılan takip sonucu suçta kullanılan araç Yukarısöğütönü Mahallesinde içerisinde 3 şüpheli şahıs ile birlikte yakalandı.

Araçta yapılan arama sonucunda,

-        1 adet ruhsatsız pompalı tüfek,

-        1 adet faturasız Kuru-Sıkı Tabanca,

-        7 gram Metamfetamin olduğu değerlendirilen uyuşturucu madde,

-        2 adet Telsiz,

-        1 Adet Satır,

-        5 adet çeşitli ebatlarda Balta,

-        Kablo eritmek için kullanılan 1 adet Fön Makinası,

-        7 adet Kablo Kesme Makası,

-        Çok sayıda muhtelif alet edevat ve çalındığı ihbar edilen yaklaşık 500 metre elektrik kablosu ele geçirilerek muhafaza altına alındı.

Cumhuriyet Savcısının talimatıyla hırsızlık şüphelisi olarak yakalanan M.B., V.Ç. ve B.K.D. isimli biri kadın 3 şüpheli gözaltına alındı.

Şüpheli M.B. ye ruhsatsız av tüfeği bulundurduğu için ‘’2521 Sayılı Kanuna Muhalefet’’ suçundan (1.825) TL. ve Faturasız Kuru-Sıkı Tabanca bulundurduğu için de ‘’5729 Sayılı Kanuna Muhalefet’’ suçundan 2.356 TL idari para cezası uygulandı.

10.08.2022 günü Tepebaşı İlçe J.K.lığında işlemleri tamamlanan M.B., V.Ç. ve B.K.D. isimli şüpheliler ‘’ Bağ Evinden Hırsızlık’’,’’ Kullanmak İçin Uyuşturucu veya Uyarıcı Madde Satın Alma, Bulundurma ve Kullanma’’ ve ‘’ 2521 ve 5729 suçlarından adli makamlara sevk edildiler ve çıkarıldıkları mahkeme sonucu adi kontrol şartıyla serbest bırakıldılar.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Polis Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar