28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

15 Temmuz Şehitlerimiz Ankara Emniyet Müdürlüğü’nde Düzenlenen Törenle Anıldı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımlarıyla 15 Temmuz hain darbe girişimi sırasında Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde şehit olan vatandaşlar ve polisler için Ankara İl Emniyet Müdürlüğü’nde anma töreni gerçekleştirildi.

Programa; Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Turgut Aslan, İçişleri Bakan Yardımcıları Mehmet Ersoy ile İsmail Çataklı, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin, Sahil Güvenlik Komutanı Tümamiral Ahmet Kendir, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları, Başkanlar ve Daire Başkanları, şehit yakınları, gaziler ve çok sayıda davetli katıldı.

Anma töreni programı şehitlerin fotoğraflarının olduğu platforma karanfil bırakılması, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve dualarla başladı.

Katılımcıları selamlayarak konuşmasına başlayan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Emniyet Müdürlüğünde 13, Gölbaşı Özel Harekat Başkanlığında 44 şehit olduğunu hatırlattı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü binasına her baktıklarında 15 Temmuz`da yaşananları hatırladıklarını belirten Soylu, “Bize bu ihaneti yapanları asla affedecek değiliz. Kiminle kucaklaşırlarsa kucaklaşsınlar, kimden helallik isterlerse istesinler, kimlere amalı fakatlı cümleler kurdururlarsa kurdursunlar, bunları affedecek ve tekrar aramıza alacak değiliz. Mezarları dahi bu topraklara layık olamayacaktır. Yaşadığımız ihaneti unutacak değiliz. Şehitlerimizi unutacak değiliz. Şu binaya nasıl bomba attıklarını, şu evlatların üstüne nasıl kurşun yağdırdıklarını, bu millete nasıl silah doğrulttuklarını, kimlerin yurt dışından haber beklediğini, kimlerin yurt içinde, hangi adalarda, hangi masalarda, bu işin önünü arkasını planladığını, sonucunu maç izler gibi izlediğini de unutacak değiliz. Bilesiniz o gece gazilerimize, Turgut müdürümüze, kahraman aslanlarımıza yapılanları asla unutacak, unutturacak da değiliz.” ifadelerini kullandı.

Ardından Soylu, “15 Temmuz'u asla sulandıramazlar, bizimle asla kucaklaşamazlar. Bilesiniz, onları el altından affettirmeye çalışanlara sesleniyorum, bu millet bunun hesabını size soracaktır. Yaptığınız oyunun, yaptığınız tezgahın, birilerinin maşası olarak bu ülkeye yapmaya çalıştıklarınızın hepimiz ve herkes farkındayız. Siz bir şeyi hesap etmiyorsunuz, bugüne kadar da hesap etmediniz. Vallahi Allah'ı hesaba katmadınız, billahi Allah'ı hesaba katmadınız, vallahi bu ülkenin şehitlerini, eli dualıları hesaba katmadınız. Kendilerine başka millet, başka vatan bulsunlar, tavrımız bu kadar açık ve nettir.” şeklinde konuştu.

Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş konuşmasına, “FETÖ’cü hainlere karşı milletçe yazdığımız şanlı destanın altıncı yıldönümününü idrak ederken, teşkilat olarak aziz milletimizle omuz omuza verdiğimiz mücadelenin onurunu ve gururunu bir kez daha yaşıyoruz. O gece, bir millet kıyama kalkarak iradesine alçakça el uzatanlara karşı canı ve kanı pahasına, büyük bir zafer kazandı. 15 Temmuz, hiç şüphesiz ki, yeniden diriliştir. Bu milletin vatanına, bayrağına, ezanına, namusuna ve onuruna sahip çıktığını tüm dünyaya bir kez daha ilan ettiği tarihtir.” diyerek başladı.

Milletimizin birlik ve beraberliği tehlikeye girdiğinde milletin bir an bile tereddüt etmediğini söyleyen Aktaş, “Bu aziz millet, hiçbir tehdide asla ve asla boyun eğmez. Ülkemizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği tehlikeye girdiğinde ölüme yürümekten bir an bile tereddüt etmez. Tarih de dünya da bu milletin büyüklüğüne defalarca şahittir.” diye konuştu.

Aktaş, “177 yılına sayısız başarılar sığdıran emniyet teşkilatımız da o gece yine kahramanca mücadele etmiş, 63 evladını şehit vermiştir. Bildiğiniz üzere FETÖ’cü hainler, o gece Ankara Emniyet Müdürlüğümüz ile Özel Harekât ve Havacılık Daire Başkanlığımızın binalarına uçakla, tankla ve diğer ağır silahlarla alçakça saldırdılar, lakin şanlı direniş karşısında yenilgiye mahkûm oldular. Bu milletin asli karakterinde teslim olmak yok, boyun eğmek yok. Bunu hesap edemediler. O gece, bu milletin helal paralarıyla alınan silahları bu millete doğrultma alçaklığını gösterenler, mahşeri vicdanda da en aşağılık mertebeye mahkûm oldular.” ifadelerini kullandı.

“Şüphesiz ki, bu mücadelemiz son hain temizlenene kadar kararlılıkla devam edecektir.” diyerek konuşmasını sürdüren Emniyet Genel Müdürü Aktaş, “Hiç şüphesiz ki, son terörist etkisiz hale getirilinceye, inindeki son FETÖ’cü bulunup gereği yapılıncaya kadar, 15 Temmuz gecesi direnişimizdeki motivasyonumuzda en ufak bir azalma olmayacaktır. And olsun ki, bu hainlere ihanetlerinin bedelini ödetmek boynumuzun borcudur. O gece Ankara İl Emniyet müdürlüğümüzde yani burada omuz omuza mücadele ederken şehit düşen ve manevi varlıklarıyla şu an yanımızda olduklarından asla şüphe duymadığımız 6’sı sivil, 7’si teşkilat mensubu 13 kahramanımıza bu gazi mekânda bir kez daha söz veriyoruz.” dedi.

Programda ayrıca Cumhurbaşkanı Başdanışmanı 15 Temmuz Gazisi Turgut Aslan, Ankara Valisi Vasip Şahin, Ankara Emniyet Müdürü Servet Yılmaz da konuklara hitaben konuşma gerçekleştirdiler.

Program, dua edilmesi ile sona erdi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Polis Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar