29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Deprem Bölgesinde Beşir Derneği çalışmalarını yıl boyunca sürdürecek

Depremin hemen ardından afet bölgesine giden Beşir Derneği çalışmalarını yıl boyunca sürdürecek

Depremin hemen ardından yola çıkan Beşir Derneği’nin arama-kurtarma ekipleri 127 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtardı. 209 lokasyonda insani yardıma devam eden dernek, afetzedelere yönelik psikososyal çalışmalar da yapıyor. Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, afet bölgesindeki çalışmalara yıl boyunca devam edeceklerini söyledi

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından büyük yıkımın yaşandığı bölgelere ilk ulaşan sivil toplum kuruluşlarından biri olan Beşir Derneği, afetzedelere yönelik çalışmalarını yıl boyunca devam ettirecek.

Depremin ilk gününden bu yana, afetten etkilenen illerin tamamında faaliyet yürüttüklerini ifade eden Beşir Derneği Genel Başkanı Fatih Sarıyar, 3 bin 500’den fazla personel ve gönüllüyle 209 lokasyonda insani yardım faaliyeti yürüttüklerini ifade etti.

Beşir Derneği, 127 kişiyi canlı olarak enkazdan kurtardı

“Beşir Derneği olarak, deprem haberini alır almaz bütün ekip ve ekipmanlarımızla afet bölgesine intikal ettik” diyen Sarıyar, “630 kişiden oluşan arama kurtarma ekiplerimiz AFAD koordinasyonunda toplam 98 noktada arama kurtarma çalışmalarına destek verdi. Arkadaşlarımız, ‘bir can daha kurtarabilir miyiz’ kaygısıyla gece gündüz çalıştılar. 127 kişiyi enkaz altından canlı olarak çıkarmayı başardık” dedi.

Bölgeye insani yardım devam ediyor

Bölgeye mobil aşevi ve ikram araçlarını da yönlendirdiklerini aktaran Sarıyar, sıcak yemek, su ve ikramlık yiyecek desteğinde bulunduklarını kaydetti.

Şimdiye kadar deprem bölgesine 325 tır gıda ve insani yardım malzemesi gönderen Beşir Derneği ayrıca şu yardımlarda bulundu:

1 milyon 328 bin 480 kişilik sıcak yemek dağıtımı

1 milyon 174 bin 702 su ve içecek

944 bin 610 adet ikramlık yiyecek

377 Bin 701 adet ekmek

37 bin 558 gıda kumanyası

122 bin 795 giysi

1 Milyon 747 Bin 201 temizlik ve temel ihtiyaç malzemesi

Psikososyal da çalışmalar devam ediyor

2 bin depremzede aileye barınma imkanı sağlandığını da kaydeden Sarıyar şunları söyledi:

Afetzedelerimize yönelik psikososyal çalışmalarımız da devam ediyor. Alanında uzman personel ve gönüllülerimiz, psikolojik olumsuzlukları atlatabilmeleri için afetzedelerimizle yakından ilgileniyorlar. Depremden etkilenen çocuklarımız için de çeşitli etkinlikler yapıyoruz. GENÇKON işbirliğiyle Kahramanmaraş’ta ‘İyi İşler Atölyesi’ ismiyle bir etkinlik çadırı kurduk. Sütçü İmam Üniversitesi Avşar Kampüsü Diş Hekimliği Fakültesi önünde hizmet vermeye başlayan çadırda depremden etkilenen çocukların iyi vakit geçirebilmesi için boyama, maket, kukla ve el sanatları hizmeti sunduk. Ancak bölgede normalleşmenin sağlanabilmesi ve yaraların sarılabilmesi için çok daha fazla yardıma ihtiyaç var.”

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar