28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bakan Yanık duyurdu: Çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, hayata geçirilen sosyal yardım uygulamasına çalışanlar ve emeklilerin de başvuru yapabileceğini açıkladı. İşte detaylar ve aranan şartlar...

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, sosyal yardım uygulaması Türkiye Aile Destek programıyla ilgili detayları açıkladı.

Bakan Yanık, sosyal yardım uygulamasına şartları taşıması kaydıyla emekliler, özel sektör çalışanları, esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanların da başvuru yapabileceğini açıkladı.

Türkiye Aile Destek Programı'ndan kimler nasıl yararlanacak? Destek programına başvurular ne zaman ve nasıl yapılacak? Destek programı ödemeleri ne zaman yapılacak? İşte merak edilen tüm detaylar


Sosyal medya hesabından başvuru şartlarını açıklayan Bakan Yanık şu ifadeleri kullandı;

'GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEVLET OLMANIN SONUCU...'


Türkiye ürettiği refahı paylaşıyor! Güçlü bir sosyal devlet olmanın sonucu olarak hayata geçirilen sosyal yardım uygulamamız Türkiye Aile Destek Programına çalışanlar ve emekliler de başvuru yapabilecek.

ÇALIŞANLAR

Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; Özel sektör çalışanları Esnaf, sanatkâr ve diğer bağımsız çalışanlar faydalanabilecek.

EMEKLİLER

Genel şartları taşımaları ve hanede kişi başı düşen gelirin net asgari ücret tutarının 1/3’ünden az olması koşuluyla; SSK emeklileri, BAĞKUR emeklileri, Emekli Sandığı emeklileri SSK, BAĞKUR ve Emekli Sandığı emeklilerinin dul, yetimleri faydalanabilecek.



BAKAN YANIK: ÖDEMELER BU CUMA BAŞLIYOR

Bakan Yanık ayrıca Temmuz'da yapılan başvuruların onaylanması halinde cuma gününde itibaren ödemelerin başlayacağını duyurdu.

Bakan Yanık, ''Ayrıca Temmuz'da başvuru yapan vatandaşlarımız Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları'nca hak sahipliklerinin onaylanması halinde, bu onayı takip eden ilk ödemede başvurdukları ay dahil olmak üzere destek ödemesi alacaklardır. Ödemeler bu cuma başlıyor. Haydi e-Devlet'e!'' ifadelerini kullandı.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Aylık 450, 550 ve 600 lira olmak üzere üç segmentte verilecek desteklerle yıllık 5 bin 400 lira ila 7 bin 200 lira arasında destek sağlanacak. Aile Destek Programı kapsamındaki destekler 12 ay boyunca sürekli olarak yapılacak.

BAŞVURU NASIL YAPILIYOR?

Aile Destek Programı başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılıyor. Aile Destek Programı başvurusu bu platformda Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı işlemleri arasında yer alıyor. Öte yandan e-Devlet uygulamasını kullanmayanlar ise Sosyal Yardımlaşma Dayanışma Vakıfları üzerinden Aile Destek Programı başvurusu yapabilecek.

KAYNAK: HABER7
'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar