20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Erbaş: İyilikte yardımlaşmak kötülükte yardımlaşmanın önüne geçmedikçe insanlık huzur bulamaz

Mekke'de düzenlenen basın mensuplarıyla bayramlaşma programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "İyilikte yardımlaşmak, kötülükte ve günahta yardımlaşmanın önüne geçmedikçe dünya ve insanlık huzur bulamaz." dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, "Diyanet İşleri Başkanlığı 2022 Yılı Hac Organizasyonu" kapsamında kutsal topraklarda görev yapan gazetecilerle bayramlaşma programında bir ara geldi.

Mekke'de ve Medine'de yapılan haberlerin, vatandaşların gönlünde hac ile Beytullah ile Arafat, Müzdelife ve Ravza ile ilgili güzelliklerin artmasına vesile olduğuna işaret eden Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, "Bu da sizin için bir sadaka-i cariyedir aynı zamanda. Güzelliklerin yaygınlaşması, mutlulukların paylaşılması, buna vesile olmak bir nafile ibadettir. Siz hem haccınızı yaptınız hem nafile ibadet yapmaya devam ediyorsunuz. Cenab-ı Hakk niyetlerinizi halis eylesin, samimiyetinizi artırsın ve yapmış olduğunuz bu faaliyetlerinizi de amel defterinizde karşınıza en güzel bir şekilde çıkarsın." duasında bulundu.

"İyilikler paylaşıldıkça çoğalıyor”

Basın mensuplarının bayramını tebrik eden Erbaş, basın mensuplarının şahit oldukları güzellikleri, haber ve yazılarıyla tüm dünyaya duyurduklarını ifade ederek, "İyilikler, güzel işler, güzel haberler paylaşıldıkça çoğalıyor. Kötü haberler de paylaşıldıkça çoğalıyor. İyiliği nasıl yayabiliriz, yaygınlaştırabiliriz, haberlerimizle, mesajlarımızla, yazılarımızla, televizyon haber ve programlarımızla. Derdimiz bu." dedi.

"İyilikte yardımlaşmak, kötülükte yardımlaşmanın önüne geçmedikçe insanlık huzur bulamaz"

"Yeryüzünde iyilik egemen oluncaya kadar bizim çalışmamız lazım" ifadesine yer veren Başkan Erbaş, "Allah-u Teala takvadan önce "Birr" kelimesini kullanıyor. Birr, iyilik demek. İyilikte yardımlaşınız, takvada yardımlaşınız diyor. Bu bizim iyilikte yardımlaşmamız demek, takvada yardımlaşmamız anlamına geliyor şu manzara. Sonra günahta yardımlaşmayınız diyor. İyilikte yardımlaşmak, kötülükte ve günahta yardımlaşmanın önüne geçmedikçe dünya ve insanlık huzur bulamaz." diye konuştu.

Kaynak: Diyanet Haber
'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Yaşam Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar