20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eğitim Bir-Sen’den okul Yöneticisine Şiddete Büyük Tepki

Eğitim Bir- Sen Eskişehir Şube Başkanı İbrahim Akar;Yine okulda görevi başındaki bir eğitim çalışanımız şiddete maruz kaldı. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren eğitim çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddet karşısında açıklama yapmaktan hicap duyuyoruz.

Eğitim Bir Sen  Eskişehir 1No’lu Şube Başkanı İbrahim AKAR'ın açıklaması:

Yine okulda görevi başındaki bir eğitim çalışanımız şiddete maruz kaldı. Ülkemizin geleceği çocuklarımızı yetiştiren eğitim çalışanlarımızın maruz kaldığı şiddet karşısında açıklama yapmaktan hicap duyuyoruz.

Sarar Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi Okul Müdürü Hasan Kaymakçı Milli Eğitim Bakanlığı’nın in ücretsiz kitaplarını dağıtan firmanın görevlisine “kitapları okul merdivenlerine değil içeriye bırakmasını” söylediği için dağıtım yapan görevli tarafından öğrencilerinin gözleri önünde fiili ve sözlü olarak şiddete maruz kalmıştır.

Kitap dağıtan görevli ihale şartnamesinde taahhüt ettiği şekilde görevini yapmamış üstüne üstlük arkadaşımıza şiddet uygulamıştır. Onlarca imam hatipli kız öğrencinin, bayan öğretmen ve okul çalışanlarının gözleri önünde galiz küfürler savurarak arkadaşımızı tehdit etmiştir.

Kıymetli Katılımcılar;

Her zaman söyledik yine söylüyoruz. Ve artık bunun son olmasını diliyoruz. Görevi başındaki öğretmeni şiddete karşı koruması gereken Öğretmenlik Meslek Kanunu böylesi utanç verici durumlar için tamir ve tadile muhtaçtır. Derhal ilk fırsatta Öğretmenlik Meslek Kanunu öğretmeni şiddete karşı korur hale gelmelidir.

Eğitim Bir Sen Eskişehir 1 No’lu şube olarak yapılan bu çirkin saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Her türlü hukuki desteği vermek adına üyemizin yanındayız. Basın açıklamamıza katılan tüm üyelerimize ve kıymetli basın mensuplarına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

 

 

 

 

'

Gönderen: alfa_turk

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar