29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

18 Mart Şehitleri Anma Günü Nedeniyle Kanlıpınar Şehitliği’nde Tören Düzenlendi

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yılı dolayısıyla Kanlıpınar Şehitliği'nde tören düzenlendi.

Tören programına, Vali Erol Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Orgeneral Ziya Cemal Kadıoğlu, Eskişehir Milletvekili Metin Nurullah Sazak, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Hasan Ünal, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, askeri erkan, Türkiye Harp Malulü, Şehit, Dul ve Yetimler Derneği Eskişehir Şube Başkanı Sevinç Uluçeşme, kamu kurum müdürleri, şehit yakınları ve gazilerimiz katıldı.

Şehitler için edilen duanın ardından Vali Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Kadıoğlu ile Belediye Başkan Vekili Ünal, şehitlik defterine yazılanları imza altına aldı.

Şehitlik defterine yazılanları okuyan Vali Ayyıldız, şunları söyledi:

“Ey, bu topraklar için toprağa düşmüş asker!

Gökten ecdâd inerek, öpse o pâk alnı değer.’’ dizelerinin muhatabı olan Aziz Şehitlerimiz,

Bugün Çanakkale Destanı’nın 108. sene-i devriyesi ve Şehitler Günü vesilesiyle bu topraklar uğruna, mukaddes değerlerimiz uğruna canını feda eden sizleri rahmet, minnet ve şükranla yâd ediyoruz.

İtilaf devletlerinin devasa donanmaları ve sömürgeleri olan ülkelerden getirdikleri askerlerle zaferlerinden emin bir şekilde geldikleri Çanakkale’de destan yazan ecdadımız, gösterdiği kahramanlıklarla ‘’Çanakkale Geçilmez’’ sözünü tarihin sayfalarına altın harflerle yazmıştır.  O gün şehit düşenlerin, gazi olanların sahip olduğu ‘’Çanakkale Ruhu’’ düşmanın tüm donanımlarına galip gelmiştir. Bu ruh: Allah için, mukaddes değerlerimiz için, vatan için, bayrak için gözünü kırpmadan canını feda etmektir. ‘’Ölürsem şehit, kalırsam gazi’’ cümlesinde ifade bulan ruhtur. Bu ruh asıl gücün maddede değil inançta olduğunu tüm dünyaya göstermiştir.

Torunlarınız olarak biz de birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi, dayanışmamızı güçlü şekilde muhafaza ediyor, her yeri şehit kanlarıyla sulanmış cennet vatanımızı ve uğruna can feda ettiğiniz değerleri korumayı en kutsal görevimiz biliyoruz.

Çanakkale Savaşları’nı, “Bugünümüzü kurtaran maziye kahramanlığını ve büyüklüğünü iade eden, bu toprakları bize sonsuz vatan yapan bir mücadele” olarak tanımlayan Gazi Mustafa Kemal’i de rahmetle yâd ediyoruz.

Bu ruhla bir kez daha 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 108. yıl dönümünde bu toprakları bize vatan kılan aziz şehitlerimizin manevi hatıraları huzurunda saygıyla eğiliyor, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi rahmetle, minnetle yâd ediyoruz.

Ruhunuz şâd olsun.”

Daha sonra şehit mezarlarını tek tek ziyaret eden Vali Ayyıldız, Muharip Hava Kuvveti Komutanı Kadıoğlu, Belediye Başkan Vekili Ünal ve beraberindekiler şehit mezarlarına karanfil bırakarak, şehit ailelerine başsağlığı diledi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar