19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Vali Erol Ayyıldız’ın, İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Mesajı

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 12 Mart 1921 tarihli oturumunda, Milli   Mücadele’mizin ifadesi olan İstiklal Marşımızın Milli Marş olarak kabul edilişinin 102. yıl dönümünü büyük bir gurur ve onurla kutluyor; Millî Şair’imiz Mehmet Âkif ERSOY’u da rahmet ve minnetle yâd ediyoruz.

İstiklal Marşı bu topraklarda nefes alıp veren bütün bireylerin her türlü azim ve kararlılığı gösterdikleri bir zamanda kaleme alınmıştır. Geçmişin birikimi ile geleceğin umutlarını birleştirerek kendi zamanına odaklanan Mehmet Akif’in milletinden aldığı ilhamla yazdığı İstiklal Marşımız millet olarak aidiyetimizin, değerler manzumemizin, istiklal ve istikbal anlayışımızın sembolü olmuştur. İstiklal Marşımız her okuyanın, sözlerini her anlayanın yüreğinde aynı hissiyatı, aynı coşkuyu doğuran bir hürriyet meşalesi gibidir. O sadece bağımsızlığımızın bir timsali değil, 85 milyonu buluşturan millî bir mutabakat metni olarak milletimizin birlik beraberlik ve kardeşliğinin de nişanesidir. 

İstiklal Marşımızı tam manasıyla anlayabilmek için “korkma” diye başlayan o muhteşem dizeleri kaleme alan şairi de tanımak gerekir. Onun kişiliğinin köşe taşlarını oluşturan yönlerini; ne pahasına olursa olsun doğrunun yanında olan, verdiği sözü tutan, övülmeyi sevmeyen, peygamberine âşık, insanlarla ilişkisinde çok titiz, Türklüğüyle gurur duyan, Batı’nın olumsuz yönlerine karşı olan ama olumlu yönlerini de takdir eden ve sadece dertleri sıralayan değil dermanı da gösteren insan olmasını özellikle istikbalimizin teminatı olan gençlerimiz başta olmak üzere toplumumuzun tüm kesimlerine anlatmalıyız.

İstiklal Marşı milletimizi var eden, geleceğe taşıyan özümüzü bize anlatır. Bu öze sahip çıkarak tarih boyunca yaşadığımız zorlu süreçlerden daha da güçlenerek, yenilenerek çıkmayı başardık. Asrın felaketi olarak adlandırılan yaşadığımız deprem felaketinin altından da aziz milletimiz özünde bulunan birlik, beraberlik ve kardeşliği ile kalkacaktır.

İstiklal Marşımızın TBMM’de kabulünün 102. yıl dönümü ve Mehmet Akif ERSOY’u Anma Günü vesilesiyle “Allah bir daha bu millete bir İstiklal Marşı yazdırmasın!” duasını yineleyerek, hayatı ve eserleriyle değer olan Mehmet Âkif ERSOY’u, İstiklal Marşı’nı kanunlaştıran Gazi Meclis’in onurlu üyelerini rahmet, minnet ve şükranla anıyorum.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar