19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Hac ön kayıt süresi uzatıldıHac ön kayıt başvuru süresi uzatıldı!

Diyanet İşleri Başkanı Porf. Dr. Ali Erbaş TRT Haber'den duyurdu.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş "Hac ön kayıt başvuru süresini 31 Ocak'a kadar uzattık." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Erbaş, “Yarın İsveç’te saldırının yapıldığı yerde Kur’an-ı Kerim okunacak.” dedi.

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, TRT Haber'de yaptığı açıklamada, "İsveç'teki Kuran-ı Kerim yakılması olayı kabul edilebilir bir şey değil. Şiddetle kınıyoruz. Kutsal bir kitaba yapılan her saldırı bizi yaralıyor. Hele ki devlet izni ile yapılması asla kabul edilemez. Gösterdiğimiz tepki az bile. Menfur saldırı dolayısıyla Müslümanların tepkisini koyması gerekiyor. Biz de en üst seviyede tepkimizi gösterdik." dedi.

Erbaş, "Dün sabah 90 bin camimizde sabah namazı buluşması yaptık. Herkesi Kuran-ı Kerim okumasına davet ettik. Dualarımızı yaptık. İnşallah bu konuyu uluslararası boyuta taşıyoruz. Din işleri başkanları ile çevrimiçi bir toplantı yapıp yine tepkimizi koyacağız. Mahkemelere başvurulacak, temsilcilere mektup yazılacak." ifadelerine yer verdi..

"İsveç'te çirkinliğin yapıldığı yerde Kuran-ı Kerim okunacak." diyen Ali Erbaş, "İsveççe mealleri verilecek. Bir açıklama yaparak saygımızı ortaya koymuş olacağız. Bunu biz hayra dönüştürmeliyiz. Bu bir kötülüktür. Bunu hayra dönüştürmek de bizim işimizdir. " açıklamasını yaptı..

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar