29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kürklü Hayvanseverler de Yaşanan Skandalı Savundu

Odunpazarı Belediyesi yetkilileri, hayvan barınağındaki köpek ölümlerini ve yaşanan skandalı kabul etti ve soruşturma açıldığını açıkladı. Öte yandan belediyenin barınağa getirdiği ve "yerel hayvan koruma görevlisi" diye lanse ettiği iki kadının belediyeyi savunup yere göğe koyamadığı açıklamaları bu kadarına da pes dedirtti, tepki topladı. 

Eskişehir'de Odunpazarı Belediyesi hayvan barınağındaki skandal görüntülerle ilgili belediyeden sonunda açıklama geldi. Odunpazarı Belediyesi Kırsal Hizmetler Müdürü Mahmut İzzet Erol olayı kabul ederken, görüntülerin bir yıl öncesine ait olduğunu ileri sürdü. Erol idari soruşturma başlatıldığını da açıklarken, çelişkilerle dolu açıklamalarda bulundu.

Öte yandan belediyenin barınağa getirdiği ve "yerel hayvan koruma görevlisi" diye lanse ettiği iki kadının belediyeyi savunup yere göğe koyamadığı açıklamaları bu kadarına da pes dedirtti, tepki topladı. 

"Yerel hayvan koruma görevlisi" olduklarını iddia eden ve isimlerinin Yasemin Tuna ve Zerrin Tuna olduğu ifade edilen iki kişinin yaptığı Odunpazarı Belediyesi'ni savunan ve skandalı göz ardı eden açıklamaları şoke etti. 

Haberi de okumamışlar galiba! 

İki "hayvansever"in yaptığı açıklamalarda İHA'nın geçtiği haberde"6 ay önce yaşandığını" belirtmesine rağmen, haberi bile okumadılları anlaşıldı. 

Yasemin Tunalı, "Anında sizleri buraya çağırıp, çok şeffaf bir şekilde hepimizin gezmesine, bütün kafeslerin gezilmesine izin verilmezdi. Konya’da yapıldığı gibi, birkaç gün sonra ortalık temizlenip, her şey örtbas edildikten sonra çağırılırdınız. Buradan da ne kadar şeffaf olunduğunu görüyorsunuz. Bu bir provokasyon" diye konuştu. 
 
Zerrin Tunalı ise, "Ben yerel hayvan koruma görevlisiyim. Hiçbir derneğe bağlı değilim, ama desteklediğim Hayvanları Koruma Yaşam Haklarını Savunma ve Yardımlaşma Derneği (Mancahane) diye çok güzel çalışan bir dernek var. Arkadaşlar gelemediği için onların da selamlarını iletiyorum. Geçtiğimiz hafta ben çat kapı buraya geldim. Aynen bu şekildeydi ve ben bir teşekkür yazısı yazmıştım. Geçtiğimiz senelerde Odunpazarı ve Tepebaşı Barınaklarını en ağır şekilde eleştirenlerden birisiyim.  Değişen kadro ile beraber, Odunpazarı Belediyesi’nin Geçici Hayvan Bakımevi kötünün iyisi bile demiyorum, en iyisi oldu. Ben de haberi alır almaz geldim ve elimde telefonla içeri girdim. Acaba tuhaf bir şey görebilir miyim diye çekime başladım. Hiçbir şey yok. Şeffaf olduğu için ve kapılarınızı hemen bize açtığınız için teşekkür ediyorum. Yasak ırklar özellikle burada kulübelerde olması ve zincirlerinin uzun olması beni ayrıca sevindirdi. Türkiye’de başka bir örneğini de zor görürsünüz" dedi. 

Yayınlanan görüntüler ve Odunpazarı Belediyesi'nin de yaşanan olayı kabul eden açıklamasına rağmen Yasemin Tunalı ve Zerrin Tunalı'nın bu kadar rahat tavırlarla belediyeyi savunması gazetecileri de şaşırttı. 

Konya'daki skandala büyük tepki gösteren iki havvanseverin Odunpazarı Belediyesi'ndeki skandalla ilgili söyledikleri bu kadarına da pes dedirtti.  - medyamidas.com 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar