29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

24 Kasım Öğretmenler Günü Kutlandı

24 Kasım Öğretmenler Günü münasebetiyle kutlama programı düzenlendi.

Eskişehir OSB Mesleki Teknik Anadolu Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen programa; Vali Erol Ayyıldız, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Yeldan, Vali Yardımcısı Salih Altun, İl Emniyet Müdürü Yaman Ağırlar, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Ercan Atasoy, İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, kamu kurum müdürleri, öğretmenler, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Program, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesiyle başladı. Daha sonra şehit öğretmenler adına hazırlanan videonun seyredilmesiyle devam eden programda ilimiz müzik öğretmenlerinden oluşan koro Türk halk müziğinin sevilen şarkılarından oluşan kısa bir konser verdi.

Programda, Sarar İmam Hatip Lisesi Meslek dersleri emekli öğretmeni Selahattin Karahan emekli öğretmenler adına bir konuşma yaptı.  Mesleğe yeni başlayan öğretmenlerin yemin töreninden sonra mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına ise Eda Tunç konuştu.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in Öğretmenler Günü Mesajının okunmasından sonra konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre, “Millet Mekteplerinin açıldığı ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e Başöğretmenlik unvanının verildiği bu anlamlı günde, kıymetli meslektaşlarımın 24 Kasım Öğretmenler Günü'nü en içten dileklerimle kutluyor, hepinizi sevgi ve saygıyla selamlıyorum.” dedi. 

Müdür Töre; “Öğretmenlik mesleği her daim saygın bir meslek olmuştur çünkü öğretmenlik insan yetiştirmektir. Büyük İskender’in öğretmenlikle ilgili, “Babam beni gökten yere indirdi. Hocam beni yerden göğe yükseltti” şeklindeki sözü de bunu göstermektedir. Öğretmenlik yetişmekte olan neslimizi; ailesine, çevresine, milletine ve vatanına daima yararlı, yapıcı, iyi bir insan ve iyi bir vatandaş olarak yetiştirme sanatıdır.

Dünyanın en önemli mesleklerinden biri olan öğretmenlik tarihin her döneminde kıymetini korumuş ve çeşitli anlamlar yüklenerek günümüze gelmiştir.

Öğretmen, ilk çağda hikmet adamı, orta çağda halkı yetiştiren, ruhlara istikamet verendi. Milletimizin ruhi temellerinden olan İslam dünyasında Sevgili Peygamberimiz Hz. Muhammed (s.a.v) vahiyle donanmış, hikmetle bezenmiş bilge bir muallimdi; hayrın anahtarlarını da sonuçlarını da insanlığa aktarmış ve öğretmişti. Selçukluda, Osmanlıda kıtalara hükmeden padişahları, sultanları yetiştirenler müderrislerdi. Alparslan’ı yetiştiren, Fatih’i cihanda hikmet sahibi büyük bir lider kılan muallimlerdi.          

İnsanlığın yol gösterici, toplumların mimarı, bütün ilimlerin aktarıcısı öğretmenlik kutsal bir meslektir.” diye sözlerini sürdürdü.

Programın sonunda, öğretmenler arası “Öğretmenlik Anıları” ve öğrenciler arası “Öğretmenime Mektup” kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğretmenlere ve öğrencilere ödülleri ile yıl içinde emekli olan öğretmenlerin ‘Hizmet Şeref Belgeleri’ Vali Ayyıldız ve diğer protokol üyeleri tarafından verildi.

Toplu fotoğraf çekiminin ardından program sona erdi.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar