16 Nisan 2024 Salı
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Devlet Tüm İmkanları İle Deprem Bölgesi Düzce’de

Devlet Tüm İmkanları İle Deprem Bölgesi Düzce’de
  • 23 Kasım 2022 Çarşamba
  • 780 kez okundu

BAKAN KURUM: “37 HASAR TESPİT EKİBİMİZ, KOORDİNASYON VE İZLEME ARAÇLARIMIZ İLE DÜZCE’DE SAHADAYIZ”

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün sabaha karşı 04.08’de Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından ivedilikle bölgeye uzman ekiplerin sevk edildiğini açıkladı. Bakan Kurum, resmî sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz, mobil laboratuvar aracımız, koordinasyon ve izleme araçlarımız ile Düzce’de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız.” İfadelerini kullandı. Bu arada Bakanlık, Yapı işleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı içerisinde mühendis ve uzmanların bulunduğu 74 kişiden oluşan 37 ekip, hasar tespiti ve çalışmalara destek olmak üzere Düzce’de çalışmalara başladı. Ayrıca Bakanlığın mobil laboratuvar, koordinasyon ve izleme araçlarından oluşan toplam 6 araç ile sahada faaliyetlerini yürütüyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’da, incelemelerde bulunmak üzere Düzce’ye gidiyor.

Düzce’nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5.9 şiddetindeki depremin ardından Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı bölgedeki çalışmalarına ivedilikle başladı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, bugün öğle saatlerinde incelemelerde bulunmak üzere Düzce ve Gölkaya ilçesine gidecek.

Bakan Murat Kurum, depremin hemen ardından resmî sosyal medya hesabından yayımladığı geçmiş olsun mesajında, “Düzce merkezli deprem birçok ilimizde de hissedildi. Tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun. Ekiplerimiz sahada çalışmalarına başladı. Gelişmeleri takip ediyoruz. Allah memleketimizi korusun.” ifadelerini kullandı. Bakan Kurum, daha sonra yayımladığı mesajında da, “Çevre illerden tüm ekiplerimizi bölgeye sevk ettik. 37 hasar tespit ekibimiz, mobil laboratuvar aracımız, koordinasyon ve izleme araçlarımız ile Düzce’de sahadayız. Vatandaşlarımız müsterih olsun. Hızla hasar tespitleri tamamlayıp adımlarımızı atacağız.” şeklinde açıklamada bulundu.

Bakanlık’tan yapılan açıklamada ise Yapı işleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı İzmir, Konya, Kayseri, Denizli ve Ankara’dan 37 ekibin Düzce’ye ulaştığı bildirildi. İlk etapta aralarında 74 kişiden oluşan mühendis ve uzman 74 kişiden oluşan 37 ekip sahada çalışmalarına başladığı bilgisi verildi. Ayrıca Düzce’de yaşanan depremin Bolu, Zonguldak ve Sakarya illerinde de hissedildiği ve bu bölgelere de ekiplerin gönderildiği ifade edildi. Açıklamada mobil laboratuvar, koordinasyon ve izleme araçlarından oluşan toplam 6 araç ile sahada faaliyetlerin yürütüldüğü aktarıldı.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar