29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Kesikbaş Uraysim İçin Konuştu: URAYSİM iptal edilmiş değil

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, URAYSİM projesi ile ilgili açtığı davayı kazandığını duyurmuş, açıklamasında "kamulaştırma ile ilgili alınan kararların durdurulduğu ve tüm işlemlerin iptal edildiği" belirtilmişti. Konuyla ilgili medyamidas.com'a konuşan ESO Başkanı Celalettin Kesikbaş ise "URAYSİM iptal edildi algısı yaratılıyor, bu yanlış. URAYSİM iptal edilmiş değil, açılan dava sadece 2. faz ve 3. faz ile ilgiliydi. İlgili kurumlar itiraz edecektir, biz de süreci takip ediyoruz. URAYSİM projesini desteklemeye devam edeceğiz. Bu proje Eskişehir için çok önemli" dedi.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi'nden dün yapılan açıklamada, Alpu'da çalışmaları devam eden Ulusal Raylı Sistemler Mükemmeliyet ve Test Merkezi (URAYSİM) projesi ile ilgili belediyenin açtığı davayı kazandığını duyurmuş, yapılan açıklamada, "kamulaştırma ile ilgili alınan kararların durdurulduğu ve tüm işlemlerin iptal edildiği" belirtilmiş,  "Alpu Büyük Ovası kurtuldu" ifadelerine yer verilmişti.

medyamidas.com, URAYSİM projesinin Eskişehir'deki en büyük destekçilerinden ve konuyla ilgili daha önce de birçok açıklamada bulunan Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş ile son durumu konuştu.

"1. faz ile ilgili sorun yok, açılan dava sadece rayların yapılacağı alanlarla ilgiliydi"

Celalettin Kesikbaş, "URAYSİM projesi iptal edildi algısı yaratılıyor, bu yanlış bir algı. Bu mahkeme kararıyla URAYSİM iptal edilmiş değil, açılan dava sadece 2. faz ve 3. faz ile ilgiliydi. Projenin önemli bir bölümü ise 1. faz, yani test merkezinin bulunduğu alandan oluşuyor. Orası ile ilgili bir sorun yok. Kompenent, aks sistemleri gibi testlerin yapılacağı merkez burası ve projenin yarısını oluşturuyor diyebiliriz. 2. faz ve 3. faz ise rayların yapılacağı alanları kapsıyor. Dolayısıyla URAYSİM'in iptali söz konusu değil, sadece rayların yapılacağı alanlarla ilgili bir karar alındı, ki bu alanların yerleri değişebilir de" dedi.

"Karara itiraz edilecektir, biz de sürecin takipçisiyiz"

Kesikbaş ayrıca, "İlgili kurumların karara itiraz edeceğini düşünüyoruz. Biz de ESO olarak bu süreci takip etmeye devam edeceğiz" dedi.

"URAYSİM Eskişehir için bir vizyon projesidir, 5-10 yıl sonra ah, vah dememek için bir an önce hayata geçirmeliyiz"

Kesikbaş, "Daha önce de birçok kez anlattım, URAYSİM Eskişehir için bir vizyon projesidir. Eskişehir'in dünya çapında bir raylı sistemler kenti olması için çok önemlidir. Bunun sağlanması için de şimdiden bu adımların atılması gerekiyor. URAYSİM, bu alanda birçok yatırımı da Eskişehir'e kazandıracaktır. Bundan 5-10 yıl sonra ah, vah dememek için URAYSİM'i bir an önce hayata geçirmeliyiz" diye konuştu.

"Büyükşehir Belediyesi maalesef anlamıyor"

URAYSİM'in kapsadığı alanın Alpu Ovası'ndaki tarıma zarar vermeyecek bir alan olduğunu daha önce de defalarca ifade ettiklerini belirten Celalettin Kesikbaş, "Bu projenin Eskişehir iin önemini Büyükşehir Belediyesi'ne de anlattık, birçok kez ifade ettik, ama maalesef anlamıyorlar. Süreci takip etmeye ve URAYSİM'in hayata geçmesi için elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz" dedi.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar