28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Pazaryeri Bilmecesi! Otopark Yıkıldı Mıcırla Dolduruyorlar!..

Pazaryeri Bilmecesi! Otopark Yıkıldı Mıcırla Dolduruyorlar!..
  • 29 Eylül 2022 Perşembe
  • 1935 kez okundu

Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin ilk belediye başkanı olan Rahmetli Aydın Arat döneminde yapılan ve hali hazırda Eskişehir Büyükşehir Belediyesinin tek kapalı pazar yeri olma özelliğine sahip olan Kurtuluş Kapalı Pazaryeri yıllarca bakımsız bırakıldı. Sıkca pazar esnafının ve vatandaşların şikayetlerine adeta kulak tıkanarak pazar yeri kaderine terk edildi.

Bakımsız olmasına karşın 400 esnafın ve yaklaşık 1500 kişinin çalıştığı Kurtuluş Pazaryerinin alt tarafında da bir otopark mevcuttu. Otopark da aynı bakımsızlıktan nasibin almış ve sık sık su basması gibi sorunlar nedeniyle kapatılıyordu. Geçtiğimiz mayıs ayının başında Eskişehir Büyükşehir Belediyesi yıllardır bakımsız bıraktığı pazaryeri ile ilgili olarak esnafa tebligat göndererek yapının çürük olması nedeniyle yıkılacağını bildirildi. Esnafın kısa sürede boşaltması istenen pazar yeri mayış ayında boşaltıldı. Ancak alel acele boşaltılan pazar yerinde tehlikeli olduğu ifade edilmesine karşın bir türlü yıkım işlemlerine başlanmadı.

Bizlerin de yaptığı haberler sonrasında siyasilerin de konuyu gündeme alması ile yıkım konusunu belediye tarafından hızlandırıldı. Ancak sonrasında bu alanın mülkiyetinin belediyeye ait olmadığı ortaya çıktı. Belediye meclisinde gündeme gelen konu ile ilgili olarak bir proje gösterilerek Ak Parti grubundan bu konuda destek istendi.

Paylaşılan proje fotoğrafında otopark girişi bulunan pazar yeri ile ilgili ilginç bir gelişme yaşandı. Çürük olduğu ifade edilen pazar yerinin haftalardır süren yıkım çalışmalarında alt otopark bölümündeki demirler ayıklandı ancak dün otopark alanının mıcırlarla kapatıldığı görüldü. Bu proje resimlerinde otopark girişi gösterilirken mevcut alanın tekrar doldurulması ise tepkilere neden oldu.

Eskişehir Ak Parti İl Başkan Yardımcısı Metin Tezişçi sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım da duruma tepki gösterdi:

Şaka gibi
Kurtuluş Pazaryeri
Altındaki Otopark Yıkıldı Mıcırla dolduruluyor
YIllardır kullanılan devasa kapalı otopark iptal ediliyor.Bu neyin aklı???
Şehirde zaten otopark yok,yol yok
Otopark iptal ediliyor Odunpazari gibi ana yollar kapanıyor Spor sahaları yıkılıyor
Ne oluyoruz????
'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar