19 Nisan 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Eskişehir Trafik Sorunun Çözmek İçin Mucize mi Bekleniyor?

Eskişehir Trafik Sorunun Çözmek İçin Mucize mi Bekleniyor?
  • 29 Eylül 2022 Perşembe
  • 4122 kez okundu

Eskişehir trafiği saç baş yoldurur hale gelmişken çözüm konusunda her hangi bir adım atılmıyor. En son Odunpazarı Bölgesindeki Kemal Zeytinoğlu ve bazı sokakların trafiğe kapatılması şeklinde yapılan düzenleme sonrasında Atatürk Lisesi önündeki kavşakta trafik iyice raydan çıktı.

Özellikle belirli saatlerde daha da yoğunlaşan bölgede alternatif olarak özellikle Çankaya tarafında oturan vatandaşlar bu trafiğe kapatılan yolları kullanarak hem kendileri trafikle karşılaşmak zorunda kalmıyorlar hem de trafikteki yükün bir bölümü bu alana yönelerek bu alandaki sıkıntıyı azaltıyordu. Ancak şuan böyle bir alternatif olmayışı nedeniyle bu alandaki yoğunluk her zamankin den daha fazla olmaya başladı.

Şehrin bir çok yerinde özellikle belirli saatlerde uzayıp giden kuyruklara çözüm maalesef bulunmuyor. Çözüm üretme çabası da olmayınca böyle bir çözüm bulunması da mümkün görünmüyor. Pandemi sürecinden önce İstanbul Teknik Üniversitesine bu konuda yaptırılan çalışmada ortaya çıkan raporlar da kağıt üzerinde bırakılınca trafik sorunu çözümü konusunda yakın bir zamanda bir çalışma yapılmayacağı anlaşılıyor.

Şehirdeki araç sayısı her ay artmaya devam ederken yeni otopark ihtiyaçları, yeni alternatif güzergahlar oluşturulması beklenirken mevcut yolların daraltılması, bazı yolların trafiğe kapatılması ve bunun yanında toplu ulaşım sisteminin kendi sorunları nedeniyle bir çok vatandaş için alternatif ulaşım yöntemi olamayışı Eskişehirdeki trafik sorunun daha uzun süre vatandaşın başını ağrıtacağı anlaşılıyor.

Bir çok noktada trafikle kesişen tramvayların geçiş üstünlüğü konusu da bu sorunların daha sık gündemene gelmesine neden oluyor.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar