20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

ESKİ SU ANALİZ LABORATUVARI İLE SUYUNUZ KONTROL ALTINDA

ESKİ SU ANALİZ LABORATUVARI İLE SUYUNUZ KONTROL ALTINDA
  • 10 Ağustos 2022 Çarşamba
  • 4428 kez okundu

1999'dan bu yana içilebilir suyun şebekeden akıtılacağını bekliyor Eskişehir. Ancak geçen süreçte bu konuda somut adımlar atılmadı. 1999 yılında ilk kez Eskişehirlilerin karşısına seçilmek için çıkan Yılmaz Büyükerşen "26 söz veriyorum" veriyorum demişti. 

Bu verilen sözlerden 8. maddesi ile "Sağlıklı İçme Suyu Sağlanacak" başlığında bu konuda kısa sürede yapılacaklar anlatılıyordu. Ekişehir şebeke suyunun nitrattan arındırılmamış ve içilemiz sertlikte olduğunun dikkat çekildiği vatte kısa sürede bu konunun çözüme üretilmesi için yapılması ifade edilen çalışmalarla ilgili söz veriliyordu. 

En son geçtiğimiz günlerde yükse su zammı ile gündeme gelen ESKİ şebekeden akıttığı suyun kalitesini sürekli takip ediyor ancak bu suyun içilebilir olması için hali hazırda bir projesi yok. Buna rağmen her yıl bütçe fazlası verip bu fazlayı da kendi yatırımları için kullanmayan ESKİ bu ücreti bu gibi yatırımlara yönlünderdimek yerine Büyükşehir belediyesinin farklı alanlarda kullanması için yönlendiriyor.  

ESKİ Genel Müdürlüğü Su Analiz Laboratuvarı, son teknoloji cihazları ile su analizleri yapmaya devam ediyor.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (ESKİ), vatandaşların sağlıklı su tüketmesi için, ortak kullanım alanları (okul, cami,yeri) ile şebekenin uç noktaları, depolar ve terfi istasyonlarından alınan numuneleri son teknolojiye uygun cihazların bulunduğu Su Analiz Laboratuvarında inceliyor.

Bu yıl içerisinde 3223 adet analiz yapılan laboratuvarda, mahalle statüsüne dönüşen köylerden, Porsuk Havzası, Ilıca Havzası ve Sarısungur Havzası'ndan belli periyotlarla numune alınarak arsenik, kurşun, cıva gibi ağır metal analizleri de yapılıyor.

Avrupa Akreditasyon Birliği Üyesi Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) tarafından akredite edilen laboratuvarda yapılan analizler, Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “İçme Suyu Temin Edilen Suların Kalitesi ve Arıtılması Hakkında Yönetmelik” ile Sağlık Bakanlığı’nın “İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik” standartları kapsamında değerlendiriliyor. Su Analiz Laboratuvarı, ihtiyaç duyulan kuruluşlara da hizmet vermekte olup; başvuru bilgileri ESKİ Genel Müdürlüğü resmi web sitesinde yer almaktadır.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar