18 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Meteorolojiden Yine Yağış Uyarısı

Geç gelen yaz erken bitti gibi. Meteoroji yeni bir yağış uyarısı daha yaptı.. Pazartesi akşam ki kısa süreli yağmur sokakların göle dönmesine yetti. 

Eskişehirlilerin kucağına yüzde 40'lık su zammını bırakıp tatile giden Avrupa Şehrimizin Büyükşehir Belediye başkanı ise hala tatilde. 

Eskişehir gelen günü birlik tur kafilelerini Eskişehirlilere göstererek şehrin turim şehrine döndüğü algısını yıllardır yürüten şehrin bir çok yöneticisi de şehremini gibi tatil zamanlarında tursitik kent yaptıkları Eskişehiri, Eskişehirlilere bırakıp turizm beldelerine gitmeyi tercih ediyorlar.

Şehirde yaşanan bir çok önemli konuda görevi başında buluanmayan büyükşehir belediye başkanı şuanda yine yok. 

Eskişehir’de uyarısı yapılan sağanak yağış pazartesi akşam şehir merkezinde de yoğun şekilde etkisini gösterdi. Yağışla birlikte Eskişehir’de hayat yine felç oldu. 

Her yıl bütçe fazlası verip ancak sık sık çeşitli bahanelerle zam yapan ve başında şuan vekaleten İletişim fakültesi mezunu bir yöneticinin olduğu ESKİ olan biteni izlemekle yetiniyor. Yetersiz ve yıllar öncesinden kalan bakımsız alt yapı sıkıntısına bir de tıkalı rögarların eklendiği alt yapı en küçük yağmurda sokakların sele dönmesine neden olmaya devam ediyor.

İstikbal gazetesinde yer alan haber de bu konuda şu ifadeler yer aldı:

Eskişehir halkı ESKİ’nin rögarları temizlemediğini söyleyerek, “Az bir yağışta bile mazgallar dolu olduğu için yağmur suları gitmiyor, işlevini yerine getiremiyor. Rögarlar temiz olsa yağmur bu kadar etkili olmaz.  Hatırlıyorsanız geçmiş yıllarda temizlenmeyen rögarlardan fare bile çıkmıştı.  ESKİ’yi görevini yapmaya davet ediyoruz” diye konuştular.

YENİDEN UYARDI!...

Eskişehir ve Kütahya Çevrelerinde Beklenen Kuvvetli Gök Gürültülü Sağanak Yağışlara Dikkat!

Yapılan son değerlendirmelere göre; 09  Ağustos  2022 Salı  günü  öğle  saatlerindensonra  Eskişehir  ve  Kütahya  çevrelerinde  görülecek  gök  gürültülü  sağanak yağışların  yerel  olarak  kuvvetli  olması  beklendiğinden;  ani  sel,  su  baskını, yıldırım,  ulaşımda  aksamalar,  yağış  anında  kuvvetli  rüzgâr  ve  yerel  dolu  yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Başlama-Bitiş Zamanı  09.08.2022  14:00   -  09.08.2022  22:00 

Hadisenin Şiddeti  Kuvvetli Yağış

Oluşması Muhtemel Riskler  Ulaşımda Aksamalar, Yıldırım Düşmesi, Sel, Su Baskını .


'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar