28 Mart 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Bakımsız Parkla İlgilenmediler! Sonunda CAN YAKTI

Bakımsız Parkla İlgilenmediler! Sonunda CAN YAKTI
  • 3 Ağustos 2022 Çarşamba
  • 1698 kez okundu

Eskişehir’de Belediyeciğin Geldiıi Noktayı Parklarından Anlayabilirsiniz

Eskişehir’deki kronik bir çok sorun mevcut bu sorunlar alt yapı, üst yapı, trafik, toplu ulaşım gibi sıralanıyor. Bunun yanında vatandaşların da sıkça tepki gösterdikleri bir sorun ise belediyeler tarafından yürütülen parklar ve spor alanlarının bakımsızlığı. Bu konularda sık sık vatandaşlar yetkililere seslense de maalesef parkların hali içler acısı. Özellikle çocukların kullandığı parklarda kimse yaralanmasın, önlem alınsın diye sık sık vatandaşların dikkat çekmesi maalesef sorumluları harekete geçirmiyor.

Bakımsızlığın yanında bir de şehir maganlarının bilinçli olarak verdikleri zararlar da eklenince parklar vatandaşların nefes aldığı, çocukların eğlenceli zamanlar geçirdiği, spor yaptığı sosyalleştiği yerlerden ziyade stres kaynağı olmaya devam ediyor.

Sıkça gündeme gelen ve kimse yaralanmasın, canı yanmasın üzücü olay olmasın denilen şey bugün yaşandı. Daha önceden vatandaşların belediyeye defalarca bildirdikleri Akarbaşındaki Hüseyin Erçelebi Spor Tesisindeki tehlikeli tel örgü bir çocuğun parmağına saplandı. Parmağının bir ucundan girip diğer yanından çıkan tel sonrasında çocuğun feryadı üzerine olay yerine gelen çevre sakinleri itfaiye ve ambulansa haber verdiler. İtfaiye gelmeden önce olay yerine gelen Acil Yardım Ekipleri teli keserek küçük çocuğa ilk müdahaleye park alanında gerçekleştirdi.  Daha sonra çocuk ambulans ile hastaneye kaldırıldı.

Olaya şahit olan vatandaşlar ise duruma tepki gösterdiler. Konuyla ilgili belediye ye daha öncede defalarca bildirimde bulunduklarını söyleyen çevre sakinleri, yaşanan olayın ders olmasını gerektiğini ifade ederek aynı sorunun hala devam ettiğine dikkat çekerek yetkililerin bir an önce sorunları gidererek parkın bakımını yapmasını istediler.

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar