25 Nisan 2024 Perşembe
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Yıllar Sonra Trafiği Rahatlatacak Bir Yol Çalışması Yapılıyor

Yıllar Sonra Trafiği Rahatlatacak Bir Yol Çalışması Yapılıyor
  • 27 Temmuz 2022 Çarşamba
  • 1100 kez okundu

25 Temmuz tarihinde trafiğe kapatılarak yapılan yol çalışmasında çalışmalar yoğun şekilde devam ediyor. 2,4 kilometre uzunluğundaki yol çalışması ile ilgili açıklama yapan büyükşehir belediyesi, yolun Eskişehir'de ulaşım konforunu artıracağı ve trafiği rahatlatacağı vurgulandı. Yıllardır trafik sorunu konusunda çözüm isteyen vatandaşların taleplerine karşılık Eskişehirde ki trafik sorununun çözülemeyeceğini yanıtlarını veren hatta Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen'in sorunla ilgili "Gökten melek inse, Eskişehir'de trafik sorununu çözemez" şeklinde açıklaması sonrasında yapılan bu çalışma ve çalışmanın trafiği rahatlacağı yönünde bilgi verilmesi "İstenirse yapılabilirmiş" yorumlarına neden oluyor. 

Konuyla ilgili olarak Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklama şöyle:

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı devam eden Söğüt-Uludere yolundaki çalışmalar yoğunlaştı. 25 Temmuz’da kısmen trafiğe kapatılan yolda ekipler aralıksız mesai yapıyor.

Sorunsuz bir üst yapı için yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdüren Büyükşehir Belediyesi, Aşağısöğütönü Mahallesi Söğüt-Uludere yolunda yol genişletme çalışmalarına devam ediyor.

İmar planına bağlı olarak şehir trafiğini rahatlatacak ve 3 gidiş 3 dönüş şeklinde yapımı devam eden Söğüt-Uludere yolunda Ankara-Bursa çevreyolu köprülü kavşağı ile Aktürk Sokak kesişimine kadar olan bölüm, 25 Temmuz Pazartesi gününden itibaren kısmen trafiğe kapatıldı.

Kısmen trafiğe kapatılan yolda sürücüler alternatif güzergahlara yönlendirilirken, toplu taşımada otobüsler de alternatif yollardan seferlerine devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı’na bağlı ekipler Ankara-Bursa çevreyolu köprülü kavşağı ile Aktürk Sokak arasındaki bölgede çalışmalarını yoğunlaştırdı. Yolda altyapı freze traşlama, PMT (plentmiks temel) sıkıştırma ve serim çalışması yapan ekipler altyapı işlemleri sonrası sıcak asfalt serimi gerçekleştirecek.

Toplamda 2400 metre uzunluğunda yapımı tamamlanacak yol ile Eskişehir kent içi ulaşımında da güvenli ve konforlu yolcuğun yanı sıra trafikte önemli bir rahatlama yaşanacak.

Büyükşehir Belediyesi yetkilileri, yol yapım çalışmaları nedeniyle sürücülerin alternatif güzergahlardan ulaşımı sağlayabileceklerini hatırlatarak, trafik işaret ve işaretçilerine dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu.

 

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar