20 Nisan 2024 Cumartesi
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

Magandalar Yine İş Başında! PEKİ GÜVENLİK YOK MU?

Eskişehir'de gün geçmiyor ki bir kamu hizmeti kendini bilmezlerce zarar görmesin. Özellikle de genellikle parklar ve kamuya açık olan alanlarda yaşanıyor bu durumlar. Bu kez hedefte Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı içinde yer alan bina vardı hedefti.  Daha önceden Anadolu Üniversitesi tarafından işletilirken Tepebaşı Belediyesine devredilen parkta yaşanan durum parkta güvenlik yok mu sorusunu da akıllara getirdi.. 

Eskişehir’de bulunan 1. Hava İkmal ve Bakım Komutanlığı tarafından oluşturulan müze 2011 yılında Anadolu Üniversitesi ve komutanlık arasında imzalanan protokol gereği üniversiteye devredilmişti. 2020 yılı Aralık ayında Tepebaşı Belediyesine devredilen alan da şu ana kadar tek bir olumsuz olay kamuoyuna yansımamıştı. 

Aralık 2020 tarihinde Tepebaşı belediyesine devri gerçekleştirilen alanla ilgili parkın adı için anket düzenlenerek ankette en çok oy alan isim parka verilmiş ve parkta çalışmalar yapılacağını ifade edilmişti. Çalışmalarla cazibe merkezi haline getirileceğinin ifade edildiği parkta yaşanan bu olayla iglili gönderilen fotoğraflarda da parktaki çalışmaların hala tamamlanmamış olduğu dikkat çekiyor. 

Özellikle şehir magandalarının sevdiği terkedilmiş havasında olan ya da bu şekilde uzun süreli çalışmaların sürdüğü bir alan havasında bulunan bölgedeki çalışmaların da bitmemiş olması magandaların burada bulunma ve er zamanki gibi kamu kaynaklarına zarar vermesine neden olmuş görünüyor. Konuyla ilgili Tepebaşı Belediyesi tarafından yapılan açıklamada konuyla ilgili yasal süreç başlatıldığı belirtildi. 

MAGANDALAR YİNE İŞBAŞINDA

Tepebaşı Belediyesi’nin, kentin cazibe noktalarından biri olması için çalışmalar gerçekleştirdiği Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı içerisinde yer alan binaya, kimliği belirsiz kişi veya kişilerce zarar verildi.

Eskişehir’in önemli simgelerinden biri olan ve ismi Eskişehirliler tarafından verilen Vecihi Hürkuş Havacılık Müzesi ve Teknoloji Parkı magandaların hedefi oldu.

Tepebaşı Belediyesi’ne devri gerçekleşen parkın içerisinde yer alan binanın camları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce kırıldı.

Tepebaşı Belediyesi yetkilileri konuya ilişkin değerlendirmelerinde, kent halkının ödemiş vergileri ile hizmete dönüşen uygulamaların, kendini bilmeyen kişilerce tahrip edilmesine seyirci kalınamayacağını belirtti. Yetkililer tarafından güvenlik güçlerine bilgi verilerek yasal süreç başlatılmıştır.

 

Anadolu Üniversitesinin sorumluluğun döneminde şu bilgiler veriliyordu:

ANADOLU ÜNİVERSİTESİ HAVACILIK PARKI
 
Eskişehir ili Tepebaşı ilçesi Merkez sınırları içersinde yer alan Havacılık Parkı ; Anadolu Üniversitesi Yunusemre Yerleşkesi’nin karşısında yer alan Havacılık Müzesi 1998 yılında açık teşhir olarak ziyarete açılmıştır. Müzede, çeşitli tip ve modellerde sivil ve savaş uçakları görülebilir. Kapalı bir mekânda ise pilot giysileri, rozetler, maket uçaklar ve uçak motorları yer almaktadır.
Anadolu Üniversitesi Tarafından hizmete sunulmuştur.  
 
 
Pazartesi-Salı Hariç Her gün 09.00 - 17.00 saatleri arası ziyaret edilebilir.
Fotoğraf Çekilebilir.
Giriş ücretsizdir.


İLETİŞİM: 

Adres   : A.Ü. Havacılık Parkı Yenibağlar Mahallesi Uludağ Sokak No: 10 26170 Tepebaşı / ESKİŞEHİR

Tel      :  + 90 222 3353577

              + 90 222 3350580 – 1688 Büro

              + 90 222 3350580 – 1684 Müdüriyet

              + 90 222 3350580 - 1687 Güvenlik

E-mail havacilikparki@anadolu.edu.tr

https://havacilikparki.anadolu.edu.tr/

https://www.anadolu.edu.tr/universitemiz/birimler/havacilik-parki

'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar