29 Mart 2024 Cuma
eskişehir öğrenci apartlar yurtlar barınma yurt apart

15 Temmuz şehitleri Mekke’de dualarla anıldı

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, 15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle Mekke ve Medine’de "15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitleri Anma, Hatim ve Dua Programı" düzenledi.

Diyanet İşleri Başkanlığı Hac ve Umre Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Hac farizasını yerine getirmek için Mekke ve Medine’de bulunan Türk hacıların kaldıkları otellerde "15 Temmuz Şehitleri ve Tüm Şehitleri Anma, Hatim ve Dua Programı" düzenledi.

15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenen ve vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği program, Ankara Ahmet Hamdi Akseki Camii İmam Hatibi Mansur Sağır ile Ayasofya-i Kebir Camii Şerifi Müezzin Kayyımı Şükrü Asıleren'in okudukları çifte sala ile başladı.

Malatya İl Müftüsü Veysel Işıldar'ın okuduğu Kur'an-ı Kerim’in ardından 2022 Yılı Hac Organizasyonu kapsamında Denetim, Gözetim ve Rehberlik Ekip Başkanı olarak Mekke'de bulunan Fatih Mehmet Karaca, katılımcılara hitap etti.

"15 Temmuz gecesi meydanlara akın edenler, vatanı, bayrağı, ezanı korumaya gidiyorlardı"

15 Temmuz gecesi tüm vatandaşlar gibi kendisinin de eşi ve kızıyla birlikte sokağa çıktığını ifade eden Karaca, "O gün meydanlara akın akın giden insanlar; dillerinde, ağızlarında Allah'ın zikriyle vatanı, bayrağı, ezanı korumaya gidiyorlardı. Ve hepsinin fikri, düşüncesi aynıydı. Vatanımızı hiçbir şekilde hainlere teslim etmeyeceğiz. Hiç kimsenin gözünde bir korku emaresi yoktu. Herkes dua ediyordu. Herkes dilinde tekbirlerle şehadete yürüyordu. İçimizden bir kısmı şanslıydı, şehadete erdi. Bir kısmı Hak yolunda, Allah yolunda gazilik nişanını elde etti.” dedi

Karaca, o gece meydanlara çıkanların bu vatanın sahipsiz olmadığını gösterdiklerini belirterek, “Şehadete ulaşan insanımız şunu gösterdi ki bu vatan sahipsiz değildir. Ezanımız, bayrağımız sahipsiz değildir. Bu vatanın sahibi dün de bizdik, bugün de biziz, yarın da inşallah biz olacağız ve vatanımızı hiç kimseye ama hiç kimseye dahili ve harici düşmanların hiç birisine asla teslim etmeyeceğiz." diye konuştu.

Karaca'nın konuşmasının ardından ilahi dinletisiyle devam eden programda Diyanet İşleri Başkanlığı Mushafları İnceleme ve Kıraat Kurulu Başkanı Hafiz Osman Şahin de Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu.

 

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminde bulunduğu 15 Temmuz gecesi şehit olan 251 vatandaş başta olmak üzere tüm şehitler için okunan hatimlerin duasını, Dini Yayınlar Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kurt yaptı.

Kurt, duasında şu ifadelere yer verdi:

"Bizleri bir daha 15 Temmuz gibi hain kalkışmalarla imtihan etme Ya Rabbi"

"Allah'ım; üzerinde yaşamış olduğumuz toprakları bize vatan olarak bırakan, kanlarıyla canlarıyla emanet eden bütün ecdadımızın ruhlarına da hediye ediyoruz vasıl eyle Ya Rabbi. Allah'ım, bizleri şehitlerimizin emanet ettiği vatanı hakkıyla koruyanlardan eyle. Ruhları için niyet edip okuduğumuz, Bedir'den Çanakkale'ye, Uhud'dan Malazgirt'e, İstanbul'un fethinden 15 Temmuz'a ve farklı zaman dilimlerinde hain terör örgütleri tarafından şehit edilmiş olan bütün kardeşlerimizin ruhlarına hediye ediyoruz vasıl eyle Ya Rabbi. Bastığı yerleri toprak diyerek geçmeyen, şehitlerin kanını düşünen ve onların emanetlerine hakkıyla sahip çıkanlardan eyle Ya Rabbi. Bizleri bir daha 15 Temmuz gibi hain kalkışmalarla imtihan etme Ya Rabbi."

Türk Hacıların yoğun ilgi gösterdiği programa, ekip ve kafile başkanları, kadın-erkek din görevlileri, ekip ve sağlık personelleri ile irşat görevlileri de katıldı.

Öte yandan Medine'de belirlenen bir otelde merkezi program düzenlenirken diğer tüm otellerde de kafile başkanları ve din görevlileri rehberliğinde şehitleri anma programları organize edildi.

 

KAYNAK: DİYANET HABER
'

Gönderen: journal

YORUM YAZ
Bu habere yorumlar
eskişehir güvenlik kamerası

Eskişehir Güncel Haberleri

Eskişehir Öğrenci Apartları, Yurtları

Öğrenci apart ve yurtlarının listesi, harita konumları, fotoğraf ve detay bilgileri, fiyatları

Eskişehir Günlük Kiralık Ev

Espark Karşısı Günlük Kiralık Ev

Eskişehir Ücretsiz Seri İlanlar

Eskişehir İş İlanları, Bilgisayar ve Parçaları, Bisiklet/Motosiklet, Bitki-çiçek / Süs-ev Bitkileri, Cep Telefonu, Ders-Eğitim Verenler / Almak İsteyenler, Diğer İlanlar, Ev Arkadaşı, Ev Eşyası, Evcil Hayvanlar, Kitap, Müzik Aletleri, Spor Malzemeleri, İş Arayanlar, İşçi-Eleman Arayanlar